Μαζική ήταν η συμμετοχή των Λονδρέζων στη «γυμνή ποδηλατοδρομία» που διοργανώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. Άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους με τα ποδήλατά τους, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή και να περάσουν μηνύματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Η ετήσια γυμνή ποδηλατοδρομία του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε φέτος για 16η φορά. Οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από επτά διαφορετικές αφετηρίες και ενώθηκαν σε ένα κεντρικό σημείο. Ακολούθησε πάρτι, στο οποίο όμως όσοι πήραν μέρος αναγκάστηκαν να ντυθούν ξανά, όρος απαράβατος των διοργανωτών.

Με τη γύμνια τους οι ποδηλάτες θέλουν να δείξουν πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι στην ανεύθυνη οδική συμπεριφορά ορισμένων. «Ακόμα κι όταν φοράμε όλα μας τα ρούχα είμαστε γυμνοί απέναντι στην απειλή των οδηγών στους δρόμους. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν πλήττεται από την κυκλοφοριακή ρύπανση και το αυτοκίνητο δεν θεωρείται το μοναδικό μέσο μεταφοράς», αναφέρει το site των διοργανωτών.

Γυμνές ποδηλατοδρομίες σημειώθηκαν χθες και σε άλλες βρετανικές πόλεις.