Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού Ρολάν Γκαρός βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να ξεπερνάει σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-2) και να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του γαλλικού Όπεν.

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έπαιξε εκπληκτικό τένις κατά διαστήματα και έκανε… πλάκα απέναντι στον Γερμανό (Νο 5), ο οποίος προέβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ. Ο Σάσα Ζβέρεφ προηγήθηκε με μπρέικ 4-2, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν τα παράτησε.

Ο «Νόλε» γύρισε το σετ και με 7-5 έκανε το 1-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Στα άλλα δύο σετ ο Σέρβος κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, έσπασε με ευκολία το σερβίς του αντιπάλου του και με 6-2, 6-2 έκανε το 3-0, σφραγίζοντας την πρόκριση. Αυτή θα είναι η 9η παρουσία του Σέρβου σε ημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός, αλλά και η 35η σε επίπεδο Grand Slam, ενώ προέρχεται από τις κατακτήσεις των Γουίμπλεντον (2018), US Open (2018) και Αυστραλιανού Οπεν (2019).

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιεμ (Νο 4), ο οποίος επικράτησε εύκολα με 3-0 του Ρώσου Κάρεν Κατσάνοφ. Ο Αυστριακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να γίνει μια σπουδαία μάχη. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευής 7/6 και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την τιτανομαχία Ράφαελ Ναδάλ (Νο 2) – Ρότζερ Φέντερερ (Νο 3), που είναι προγραμματισμένη για τις 13:50 ώρα Ελλάδας.