Με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Τον κ. Ζέρβα συνόδευαν, κατά την επίσκεψη του στο δημαρχιακό μέγαρο, οι επικεφαλής τριών παρατάξεων, Πέτρος Λεκάκης, Εφραίμ Κυριζίδης και Χάρης Αηδονόπουλος, οι οποίοι τον στήριξαν ανοιχτά πριν από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Καλορίζικος», είπε ο Μπουτάρης υποδεχόμενος τον κ.Ζέρβα στο γραφείο του, όπου και τον ασπάστηκε. Στη συνάντηση, που κράτησε περίπου μία ώρα, παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σίμος Μπενσασσόν και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

«Θα παραδώσουμε στον Κωνσταντίνο ένα φάκελο με τις εκκρεμότητες για τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις, για να ενημερωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Του είπα ότι θα είμαι στη διάθεσή του. Ο δήμος είναι ένας οργανισμός που προχωράει. Δεν μπορεί να σταματήσει να εξυπηρετεί τους πολίτες, να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Είπαμε ότι μεταξύ μας, ό,τι έγινε, έγινε. Είχαμε παλαιότερα διάφορες, τώρα τελείωσαν αυτές. Ο Κωνσταντίνος είναι ο νέος δήμαρχος και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του. Να βάλει κι αυτός τη σφραγίδα του» είπε ο κ.Μπουτάρης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρθηκε ο κ.Ζέρβας και οι συνεργάτες του το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν σε γραφείο του 3ου ορόφου στο δημαρχείο, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για ζητήματα που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Θεωρώ πως ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν μένει στο παρελθόν, οι Θεσσαλονικείς κοιτάμε μπροστά. Κρατάμε ό,τι καλό έχει γίνει στην πόλη, διορθώνουμε ό,τι δεν έγινε καλά και σχεδιάζουμε το μέλλον. Βαδίζουμε στη λογική της σύνθεσης, της συναίνεσης, ώστε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Κανείς δεν περισσεύει και καμία πρόταση δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να έχει επιτυχίες στο μέλλον», είπε από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας, συμπληρώνοντας πως τον επόμενο μήνα θα «τρέξουν» συζητήσεις για συνεργασία και «η πόλη δεν θα μείνει χωρίς διοίκηση».