Στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι δηλαδή έχει «δηλώσει υποταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη» απαντά η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Έχοντας ως «όπλο» το βαθύ αίσθημα χιούμορ που την διέπει, η Γλύκατζη Αρβελέρ ανέφερε χαρακτηριστικά… «Σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα».

Επίσης η Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ιστορικός εξήγησε στην συνέντευξή της στην «Καθημερινή» γιατί δεν έχουν βάση οι δηλώσεις Πολάκη.

«Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…»πρόσθεσε.

Δεν θύμωσε

Πάντως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας της Σορβόννης  φαίνεται να μην θύμωσε καθόλου με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αντιθέτως έδειξε το ενδιαφέρον της για έναν άλλο μείζον θέμα.

«Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;», ρώτησε την δημοσιογράφο της εφημερίδας. «Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…».

Σε άλλη της δήλωση, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη Unicef τόνισε πως όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει.

«Όταν στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που δεν ξέρουν όχι μόνο τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί», δήλωσε στην Καθημερινή.

Για να σπάσει τη σιωπή του ο Πολάκης και να μιλήσει απαξιωτικά για την «κυρια Πρυτανη», όπως είπε.