Στην εκπομπή One Direct φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαχρήστο και την Τζίνα Μοσχολιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως ο ίδιος πραγματοποίησε συζητήσεις εκ των προτέρων με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, κατηγορώντας μάλιστα κάποιες από αυτές για απόκρυψή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, μόλις υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε να γίνει μια καμπάνια που να εξηγεί τις θετικές της πλευρές, τα κέρδη για την καθημερινότητα του ανθρώπου και τη χώρα, καθώς και πως αυτή η συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη από άλλες που είχαν πέσει στο τραπέζι.

«Οι Πρέσπες έπρεπε να επικοινωνηθούν περισσότερο στον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά, στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρώην κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, εξαιτίας του οποίου η κυβέρνηση δεν προώθησε περισσότερο τη συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός απάντησε στην κριτική που δέχεται από άλλα κόμματα ότι «ξεπούλησε τη Μακεδονία» τονίζοντας πως «σήμερα, η ελληνική Μακεδονία είναι μία και μοναδική. Η άλλη έχει το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" και έχει αποδεχτεί δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον, δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία μας και τον Μέγα Αλέξανδρο, και δεύτερον, η γλώσσα που μιλάει είναι σλαβομακεδονική».

«Αυτά τα μεγάλα κέρδη χάθηκαν» διεμήνυσε ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας πως οι ερμηνείες που κάνουν κόμματα εντός της Ελλάδας είναι τα μελλοντικά, νομικά επιχειρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε θέλει να καταπολεμήσει τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναφερόμενος στην πολιτική επίπτωση των Πρεσπών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός σημείωσε πως οι νομοί που είναι κοντά στη Βόρεια Μακεδονία είχαν από τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πάντως πως το κυβερνών κόμμα δεν πήρε τα κέρδη που θα μπορούσε να έχει πάρει σαν μια πολιτική δύναμη που τολμηρά λύνει ένα ζήτημα χωρίς να νοιάζεται.

Πηγή: onetv

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από