«Δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου» σχολίασε ο Γιώργος Καμίνης για την ρήξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Φώφη Γεννηματά και την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής.

«Πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη η επιλογή μου και πολύ μεγάλη τιμή. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό το ενδεχόμενο. Μέριμνα μου ήταν οι Ευρωεκλογές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης σχολιάζοντας για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον χρίσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

«Κάθε στέλεχος που αποφασίζει να μη συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη μας αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας» είπε ο κ. Καμίνης σχετικά με την αποχώρηση Βενιζέλου. «Το ζήτημα είναι αν υπάρχει κάποια απώλεια να την ανακτήσουμε με τις πολιτικές μας κινήσεις και ελπίζω και με τη δική μας παρουσία».

Όσον αφορά στα σενάρια παραίτησής του, ο κ. Καμίνης είπε «Εγώ δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές. Μου ανατέθηκε αυτή η ευθύνη και θα το πάω μέχρι τέλους. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Είτε ως δήμαρχος, είτε ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή είτε ως υποψήφιος πρόεδρος για το ΚΙΝΑΛ».

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η επιλογή του προσβλέπει στην επανασύνδεση του ΚΙΝΑΛ με τον κόσμο που προσήλθε στις κάλπες το 2017 για την ανάδειξη προέδρου.

Στοίχημα είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων με αριστερή νοοτροπία που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να τους φέρουμε πίσω» είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε την πρόθεση του κόμματος να μην γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ και να έχει αυτόνομη πορεία. «Δεν λέω ότι είναι τα ίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν έχω μιλήσει για ίσες αποστάσεις, μιλάμε για δύο διαφορετικές εκδοχές πολιτικές που τις απορρίπτουμε για διαφορετικούς λόγους. Σκοπός είναι να κυριαρχήσουμε στον χώρο μας.

Σε ερώτηση αν η επιλογή του σηματοδοτεί μια επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ήμουν 9 χρόνια δήμαρχος της Αθήνας, είδαν πουθενά να συνεργάζομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Τέλος, εκτίμησε ότι το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές θα είναι πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών. «Με όλον το σεβασμό δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται από την παραμονή ή την αποχώρηση του Βενιζέλου. Το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ πιο σύνθετο» κατέληξε ο Γιώργος Καμίνης.