Τη βραδιά λυρικού τραγουδιού «Αγάπης Λόγια» διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 21:00 στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης, τηλ. 210 3252012, είσοδος 10 ευρώ) υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς

Η Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος και Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος, αμφότεροι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα εμφανιστούν επί σκηνής με τη συνοδεία του καταξιωμένου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από γνωστές όπερες και οπερέτες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου αλλά και γνώριμες αγαπημένες μελωδίες μιας νοσταλγικής, ρομαντικής εποχής: «σφίξε με» λοιπόν, γιατί … «η καρδιά μου πονεί για σας» !!!

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

Ο Χάρης Ανδριανός μιλάει στα «Νέα» για τη συγκεκριμένη βραδιά.

  1. Ποια κομμάτια θα ερμηνεύσετε στην βραδιά «Αγάπης λόγιας”;

Στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς θα τραγουδήσουμε ντουέτα αλλά και άριες και τραγούδια από την κλασική εποχή του Μότσαρτ μέχρι τα τάγνκο του  Γκαρντέλ. Θα ακούσετε για τους έρωτες και τα πάθη του Ντον Τζιοβάννι και της Κάρμεν, της Κατερίνας και του Πετρουκιου αλλά και του δικού μας Βαφτιστικού. Ο Γιαννίδης θα συνομιλήσει με τον Σατι και ο Δον Κιχώτης θα κυνηγήσει το άπιαστο όνειρο του.

Πώς το παλιό θα συναντήσει το νέο και η νοσταλγία τη μνήμη στη δική σας ερμηνεία;

Αξονας της συναυλίας μας είναι τα λόγια και οι υποσχέσεις αγάπης. Η χαρά, τα πάθη και οι λύπες του έρωτα με ένα πιάνο και δυο φωνές. όλοι οι ηρωες που θα ζωντανέψουμε όσοι παλιοί ή νέοι να είναι θα έχουν το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού στην Αττική Γη. Το φως, το αεράκι, και η μουσική της νύχτας αυτής θα ανασύρουν μνήμες της πρώτης μας αγάπης. Θα ανακαλέσουν το πρώτο φιλί, τη χαρά του φλερτ, την αθωότητα και τον ρομαντισμό μιας εποχής που θα θέλαμε να μην σβήσει ποτέ.

Έχοντας πια διεθνή εμπειρία από τις συνεργασίες σας με μεγάλες όπερες του εξωτερικού, στην επιστροφή σας κάθε φορά στην Ελλάδα για βραδιές όπως αυτή στην Κηφισιά, τι κουβαλάτε μαζί;

Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Αθήνα το 1996 αλλά και στην Ιταλία ταυτόχρονα με υποτροφια Κάλλας. Για τα επόμενα 15 χρόνια τραγούδησα Οπερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ζώντας σταθερά στην Αθήνα μπόρεσα να δοκιμαστώ και να γνωρίσω άλλα είδη όπως την οπερέτα ( ελληνική και ευρωπαϊκή), το συμφωνικό μιούζικαλ αλλά και να πάρω μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Δάσκαλοι συνεργάτες και συνοδοιπόροι μου στις νέες αυτές εμπειρίες ήταν ο σπουδαίος Γιωργος Πέτρου και η Καμεράτα, αλλά και οι εξαιρετικοί Σπύρος Ευαγγελάτος, Βασίλης Νικολαίδης, Στάθης Λιβαθινος, Νίκος Καραθάνος και άλλοι πολλοί στην εθνική Λυρική Σκηνή το Μέγαρο και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Την περίοδο αυτή και για την Λυρική Σκηνή ετοιμάζουμε την Μήδεια του Μποστ σε μουσική Νίκου Κυπουργού και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη εγκαινιάζοντας τον κύκλο της ΕΛΣ OPERETTA RESTART.

Aπό τον πλούτο όλων αυτών των συνεργασιών ελπίζω να μπορέσω να καταθέσω ένα μικρό κομμάτι από την γνώση, εμπειρία αλλά και χαρά που παίρνω όλα αυτά τα χρόνια, στην Βραδιά της Κηφισιά. Εξάλλου με την Ειρήνη Καράγιαννη και τον Δημήτρη Γιάκα στην πάνω από 20χρόνια συνεργασία μας με πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μας συνδέει φιλία και χαρά ώστε κάθε συνάντηση να είναι αφορμή για μια γιορτή.