Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας με το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, αναμένεται να παρουσιαστούν την Παρασκευή, πρωί και βράδυ, λόγω των προειδοποιητικών στάσεων εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τους έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας», υπογραμμίζοντας ότι τα σωματεία τους «έχουν καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».

Στην ίδια ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Εδώ και καιρό κάναμε, γι’ αυτά τα θέματα, προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την “ευημερία των αριθμών”, θυσιάζοντας τις λαϊκές σταθερές συγκοινωνίες. Μέχρις εδώ! Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των σταθερών συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους».