Νέα παρέμβαση μετά τις εκλογές, κάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος

«Κρατήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μακρυά απο τη πολιτική αντιπαράθεση» είναι το μήνυμα που στέλνει. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ανακοινώθηκε χτες από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Δεν θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, με μόνη υποχρεωτική αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Η παρούσα κυβέρνηση λοιπόν διανύει τις τελευταίες 40 περίπου ημέρες της. Επειδή όμως κυκλοφορούν περίεργες φήμες στις Ένοπλες Δυνάμεις(ΕΔ) και στα ΜΜΕ, τις οποίες προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω, οι κύριοι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΔ, κύριοι Υπουργοί Αποστολάκης και Ρήγας, ας μην μπουν στον πειρασμό (ή ας μην υιοθετήσουν εισηγήσεις) και αρχίσουν να μοιράζουν στρατόπεδα σε δήμους, κοινότητες και οργανισμούς, να μεταθέτουν φίλους, γνωστούς και φίλους φίλων και να υπογράφουν συμβάσεις νομότυπες μεν αλλά είτε ευνοϊκές για κάποιους ή ουσιαστικά επιβλαβείς για το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα των ΕΔ, μόνο και μόνο για να προσελκύσουν ψήφους. Ακόμα και αν πρόκειται για υποθέσεις που απλά δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!


Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Χάρτα & Θούριος» του Ρ. Βελεστινλή & «Down Town»

Για πρώτη φορά στον ελληνικό τύπο, μία μοναδική προσφορά

Η «Χάρτα» της Ελεύθερης Ελλάδας του Ρήγα Βελεστινλή σε μία μεγάλη, πολυτελή, συλλεκτική αφίσα.

Και μαζί, ο «Θούριος» του φλογερού επαναστάτη -το πατριωτικό τραγούδι του ξεσηκωμού- και άλλα άγνωστα κείμενά του, σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση.

Τα πιο δημοφιλή κείμενα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, οι ιδέες του οποίου προετοίμασαν την Επανάσταση του 1821.

Η «Χάρτα» του Ρήγα είναι μεγάλων διαστάσεων χάρτης που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου. Πρόκειται για το πιο σημαντικό δείγμα της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου. Τυπώθηκε το 1796-97 στη Βιέννη, ενώ δεν κυκλοφορεί ευρύτερα γνωστή έκδοση της «Χάρτας».

Ο «Θούριος» γράφτηκε το 1797 με σκοπό να τραγουδιέται σε συγκεντρώσεις με βασικό σκοπό τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Υιοθετεί το τίτλο «Θούριος» για να εξηγήσει τον ορμητικό και ταυτόχρονα τον πολεμικό και επικό χαρακτήρα του.

Η έκδοση συμπληρώνεται με μερικά ακόμα επαναστατικά κείμενα του Ρήγα – και μία εισαγωγή του ερευνητή της ζωής και του έργου του μεγάλου επαναστάτη, Δημητρίου Απ. Καραμπερόπουλου.

Μαζί

DOWN TOWN

—————————————————————————————————————-

Ας παρακολουθήσουμε όλοι (και κυρίως οι Αρχηγοί των ΓΕ) στενά την κατάσταση αυτό το συγκεκριμένο τελευταίο διάστημα γιατί οι ΕΔ ανήκουν στο Έθνος και όχι σε κόμματα και κυβερνήσεις. Οι ΕΔ έζησαν από το 1974 δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις και ουδέποτε υπήρξαν αντικείμενο σχολιασμού, κριτικής ή αντιπαράθεσης. Όπως ακριβώς περιμένει και απαιτεί ο ελληνικός λαός από τις ΕΔ του.

Συμπερασματικά πιστεύω ότι οι ΕΔ πρέπει με ευθύνη της ηγεσίας τους να παραμείνουν μακρυά απο την πολιτική αντιπαράθεση των ημερών. Ειναι εθνική επιταγή. Δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να βλάψει τις ΕΔ ή να εκμεταλλευτεί την όποια θέση του για προσωπικά ή κομματικά οφέλη. Έχουν γνώση οι φύλακες;»