Αλγεινή εντύπωση -αλλά όχι έκπληξη- προκαλεί η απόφαση της συντακτικής ομάδας της Αυγής να «εξαφανίσει» από το πρωτοσέλιδό της τα αποτελέσματα των χθεσινών τριπλών εκλογών.

Η εμφατική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα δεν αναφέρεται πουθενά στο πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας της κυβερνώσας παράταξης, δημιουργώντας μια αρνητική -για τα δεδομένα των δυτικού τύπου φιλελεύθερων δημοκρατιών- πρωτοτυπία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση της εφημερίδας περιορίστηκε να σημειώσει με ψιλά γράμματα ότι στο εσωτερικό του φύλλου περιλαμβάνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς και των δημοτικών-περιφερειακών.

Επισημαίνεται πως ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν μόνο σε χώρες και εποχές όπου επικρατούσαν ανελεύθερα, ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως π.χ. στα κομμουνιστικά δικτατορικά καθεστώτα της ΕΣΣΔ, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης την -αλήστου μνήμης- εποχή του Ψυχρού Πολέμου, στην Κούβα (έως και σήμερα), την Καμπότζη του Πολ Ποτ, κ.ο.κ., καθώς και σε ακροδεξιές δικτατορίες όπως π.χ. στην Χιλή του Πινοτσέτ, την Αργεντινή του Βιντέλα και στην Ελλάδα της Επταετίας.

Για να είμαστε ακριβείς, βεβαίως, σε όλα τα παραπάνω «θεάρεστα» καθεστώτα δεν θα εγείρετο τέτοιο ζήτημα απλούστατα γιατί… δεν διεξάγονταν ελεύθερες εκλογές!