Την πρόθεσή του να αφιερωθεί περισσότερο στα συζυγικά του καθήκοντα εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προσερχόμενος το πρωί στο γυμνάσιο-λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Πιασμένος χέρι-χέρι με τη γυναίκα του Μαρία Ιωαννίδου χαιρέτησε τους στενούς τους συνεργάτες Σπύρο Πέγκα και Αλέξανδρο Μπαρμουνάκη οι οποίοι τον περίμεναν έξω από το σχολείο και ανέβηκαν μαζί στο εκλογικό τμήμα.  Σύμφωνα με το thestival.gr δήλωσε χαρούμενος που μετά από δύο συνεχόμενες θητείες δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Θα πάψω να ασχολούμαι με τα κοινά του δήμου, όμως έχω πολλά άλλα να κάνω. Έχουμε το Μουσείο Ολοκαυτώματος στο οποίο θα είμαι πρόεδρος, υπάρχει ένα ακόμη όνειρό μου, η κιβωτός του ελληνικού Αμπελώνα και είμαι και νιόπαντρος», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την ψήφο του ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως δεν δυσκολεύθηκε να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί ως διάδοχό του, ενώ χαρακτήρισε κίνηση πολιτικής ευγένειας τις χθεσινές επισκέψεις που πραγματοποίησε σε εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων.

«Ήταν πολιτική ευγένεια όπως δέχθηκα όλους τους υποψηφίους δημάρχους ακόμα και τον Χαλιαμπάλια που αποκλείστηκε, με την ίδια λογική, επειδή έχω φίλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα, δεν θα επηρεάσω κανένα, πήγα πήρα ψηφοδέλτια. Το θεωρώ πολιτική ευγένεια. Καμία ιδιαίτερη σχέση δεν έχω, ούτε θα πει ότι υποστηρίζω τον έναν ή τον άλλο. Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από κει και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την μεγάλη σημασία των ευρωκλογών, καθώς, όπως είπε «από την Ευρώπη εξαρτάται και η πορεία της Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο επόμενος δήμαρχος, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε:

«Δεν ξέρω τι θα κάνει. Αυτό που υποσχέθηκα, σε όλους όσους φαίνεται πως είναι μπροστά και θα έχουν ένα λέγειν, είναι ότι τους ετοιμάζω ένα φάκελο με το τι έχουμε κάνει, σε τι φάση είναι η κάθε εκκρεμότητα και ας αποφασίσει αυτός τι προτεραιότητες θα δώσει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από