Με το σύνθημα «The North remembers» («Ο Βορράς θυμάται») που προφανώς αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποδέχθηκαν οι πολίτες τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, πλήθος νέων, κυρίως μέλη της ΟΝNΕΔ, έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λίγο πριν την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που στις 20:00 αναμένεται να πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία. Φτάνοντας στην πύλη του λιμανιού, ντυμένοι στα μπλε και φορώντας σημαίες με το σήμα του ήλιου της Βεργίνας, φώναξαν συνθήματα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την προεκλογική του ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορά στην Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Μακεδονία μίλησε. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω, με αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι’αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ» είπε από το βήμα ο Κ. Μητσοτάκης.