Την περασμένη Δευτέρα (21/5) έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη, σήμερα όμως τα κατάφερε. Η Βουλιαγμένη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Αντονι Χρύσανθο ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι (ένα στην κανονική διάρκεια και δύο στη διαδικασία των πέναλτι) πήρε σπουδαία νίκη με 9-8 στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού και έφερε στο 1-1 την σειρά των τελικών της Α1 πόλο.

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ για δεύτερο σερί ματς και αυτή τη φορά του στοίχισε την πρώτη του ήττα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από τις 8/5/2013 όταν και έχασε με 7-5 από την Βουλιαγμένη για τον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η αδυναμία των δύο ομάδων και κυρίως του Ολυμπιακού, να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω.

Το ματς ξεκίνησε με εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις μέχρι να ανοίξει το σκορ η Βουλιαγμένη με τον Μπάσιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και έκαναν γρήγορα την ανατροπή με το οκτάλεπτο να κλείνει στο 1-2 με τα γκολ των Μυλωνάκη και Μπούσλιε.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός αύξησε το προβάδισμά του με τον Φουντούλη να κάνει το 3-1, ο Γκιουβέτσης μείωσε σε 2-3 και ο Μουρίκης έκανε το 4-2 για τον Ολυμπιακό με το φινάλε του οκταλέπτου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε σταδιακά η αντεπίθεση των γηπεδούχων που αρχικά μείωσε σε 3-4 με το Σολανάκη από τη θέση του φουνταριστού. Ο Μυλωνάκης έδωσε πάλι προβάδισμα δύο γκολ για τον Ολυμπιακό (3-5) στον παίκτη παραπάνω αλλά οι γηπεδούχοι με γκολ του Αφρουδάκη μείωσαν σε 4-5 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Λαιμού μπήκε δυνατά και στην τελευταία περίοδο. Με γκολ των Μπάσιτς και Τίγκα προηγήθηκε με 6-5 ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γούνα δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε στον υπολειπόμενο χρόνο και το ματς πήγε στα πέναλτι όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελληνοαυστραλό Αντονι Χρύσανθος που έπιασε δύο πέναλτι, η Βουλιαγμένη πήρε τη νίκη και έκανε το 1-1 στους τελικούς.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο το Σάββατο (17:30) στον Πειραιά.

Τα πέναλτι:

6-6: Ο Χρύσανθος απέκρουσε το πέναλτι του Γεννηδουνιά

7-6: Γκολ Αφρουδάκη

7-7: Γκολ Μπούσλιε

8-7: Γκολ Μπάσιτς

8-7: Απέκρουσε το πέναλτι του Γούνα ο Χρύσανθος

8-7: Απέκρουσε το πέναλτι του Τίγκα ο Πάβιτς

8-8: Γκολ Μυλωνάκη

9-8: Γκολ Σολανάκη

9-8: Στο δοκάρι η εκτέλεση του Φουντούλη

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 2-1 (9-8 πέναλτι)

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος , Γκιουβέτσης 1 , Κουρούβανης Κ, Γούβης , Αφρουδάκης 2 , Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλιός.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 3 , Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς , Φουντούλης 1 , Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2 , Μουρίκης 1, Γούνας 1 , Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος