Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου γι’ ακόμα μία φορά αρνήθηκε να απαντήσει αναφορικά με αν θεωρεί ότι έχει την παραμικρή ευθύνη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μάλιστα, στράφηκε εκ νέου κατά μέσων ενημέρωσης σε σχέση με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  Ανέφερε μάλιστα ότι παρά τις «αθεμελίωτες επιθέσεις που δέχεται»,  όταν βρέθηκε με πολίτες εκείνοι την σήκωσαν στα χέρια και την αγκάλιαζαν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε μάλιστα πως « υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο», ο οποίος είναι ότι «ενώ εδώ και πάρα πολλούς μήνες δέχεται αθεμελίωτες επιθέσεις υπήρχαν άνθρωποι, ιδίως αυτοί οι άνθρωποι που είδα στις λαϊκές αγορές που με σήκωσαν στα χέρια και με πήραν αγκαλιά, και μου είπαν «άστο να πάει, πηγαίνεις πάρα πολύ καλά, το κόμμα το οποίο σε στηρίζει πάει εξίσου καλά, άστο να ξεχαστεί»».

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενη στο νέο προεκλογικό σποτ της, στο οποίο εμφανίζονται πολίτες που αναφέρουν ότι εμπιστεύονται τη Ρένα Δούρου  σημείωσε ότι  «υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που έχουν μιντιακή, οικονομική, πολιτική ατζέντα και μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι λειτουργοί της ενημέρωσης, δίνουν αγκωνιές δεξιά και αριστερά για να βρουν την είδηση και να μη μείνουν στον σχολιασμό και τους επιθετικούς προσδιορισμούς».  Στη συνέχεια προσθέτει ότι «είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι».

«Όταν ακόμα μετράγαμε νεκρούς και αναζητούσαμε αγνοουμένους υπήρχαν δημοσιογράφων οι οποίοι δεν απέδωσαν  με μεγάλη σιγουριά όχι πολιτικές, αλλά ποινικές ευθύνες σε λιγότερο από 24ωρες», επανέλαβε η κ. Δούρου σε νέο γύρο κατηγοριών κατά των μέσω ενημέρωσης.