Ο θρύλος της Formula1, ο Νίκι Λάουντα πέθανε σήμερα, τα ξημερώματα, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε για ακόμη μια φορά η υγεία του.

Ο Λάουντα ήταν πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula1, αυστριακός στην καταγωγής ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν επίτιμος πρόεδρος στο αγωνιστικό τμήμα της Mercedes-Benz.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ίδρυσε και διηύθυνε δυο αεροπορικές εταιρείες (Lauda Air και Niki). Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στο πιο γρήγορο μηχανοκίνητο σπορ, ήταν συχνές οι παρεμβάσεις του στα θεσμικά της Formula1, δίνοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα που προέκυπταν τα τελευταία χρόνια, σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Ο Νίκι Λάουντα αποτελεί μια ισχυρή παρουσία στον χώρο των γκραν πρι, με πολλές παρεμβάσεις του να έχουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος. Ο έμπειρος πιλότος των μονοθεσίων έχει παρέμβει ουκ ολίγες φορές πυροσβεστικά στην διαμάχη που είχε παλαιότερα το ομόσταβλο δίδυμο Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, με απώτερο στόχο να επαναφέρει την ηρεμία στην γερμανική ομάδα της Formula1.

Να σημειωθεί ότι  τα σημάδια στο πρόσωπο του συνέβησαν το 1976, όταν ο θρυλικός πιλότος της F1 πρωταγωνίστησε ένα τραγικό ατύχημα, με συνέπεια να υποστεί μεγάλη παραμόρφωση στο πρόσωπό του. Ο ίδιος είχε αναφέρει, ότι, δεν θέλει να κάνει καμία πλαστική, για να δείχνει σε όλους το πόσο κακό μπορεί να κάνει η υπερβολική ταχύτητα!

Στο βίντεο το τραγικό δυστύχημα του, το 1976, όταν πήρε φωτιά το μονοθέσιο του μετά από ατύχημα στην πίστα του Νιρμπουργκρινγκ.