«Από το φθινόπωρο του 2015 – όταν κι έδινε διαρκές «παρών» στο Μαξίμου – επισκεπτόταν ο Μανώλης Πετσίτης τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θόδωρο Κιτσάκο. Ομως επισκεπτόταν και τους προηγούμενους μήνες τον προκάτοχό του, για άγνωστο λόγο και πάντα με επίκληση του Μεγάρου Μαξίμου.

Συνολικά τον Κιτσάκο τον συνάντησε 6-7 φορές. Την πρώτη, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη και του ανέλυσε τις σχέσεις του με το Μαξίμου, χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε. Στη δεύτερη επίσκεψη, έναν μήνα αργότερα, φέρεται να μετέφερε τη δυσφορία συνεργατών του Πρωθυπουργού για θέματα χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ από τη ΔΕΠΑ για καταχώριση διαφήμισης. Ετσι αποφασίστηκε η δραστική περικοπή χρημάτων που δίνονταν κυρίως σε ορισμένες εφημερίδες σε μια σύσκεψη όπου ήταν παρών κι ο ίδιος ο Πετσίτης. Ακολούθησε κι άλλη επίσκεψή του την άνοιξη του 2016, όπου μετέφερε πιεστικά αιτήματα από το Μαξίμου για διορισμούς ημετέρων, χωρίς όμως να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Οταν λίγο καιρό αργότερα ο κ. Κιτσάκος συνάντησε κυβερνητικά στελέχη κι υπηρεσιακούς παράγοντες, του έθεσαν το ίδιο θέμα διορισμών και γνώριζαν ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη Πετσίτη με το ίδιο ακριβώς αίτημα. Ο Πετσίτης επισκέφθηκε και το 2017 τον κ. Κιτσάκο και του ζήτησε να αναλάβει με την εταιρεία συμβούλων που είχε (σ.σ.: πιθανόν την Boss Athens με έδρα στην οδό Ιπποκράτους) την αποδελτίωση δημοσιευμάτων κι άλλη εργασία, σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της ΔΕΠΑ.

Ομως το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό. Υπήρχαν και μία – δύο ακόμη περιπτώσεις επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη ως ιδιώτη, όπου δεν έγινε δεκτός από τον κ. Κιτσάκο, γιατί ο τελευταίος είχε άλλα ραντεβού. Γι’ αυτό κι εμφανίζεται στις καταγραφές εισόδου να εισέρχεται και να εξέρχεται σε 4-5 λεπτά».

-Ποιος ήταν ο ρόλος του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ;

-Πόσες ήταν οι επισκέψεις του «Μανόλο» του Νίκου Παππάς στα γραφεία της ΔΕΠΑ όπου συνάντησε τον Κιτσάκο;

-Πως σχολίασε ο πρωθυπουργός τις αποκαλύψεις για τον Πετσίτης

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τρίτης

Μετέφερε ρουσφέτια του Μαξίμου στη ΔΕΠΑ από το 2015