Την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Παράλληλα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης βάλλουν κατά της κυβέρνησης για την έλλειψη επαρκών μέτρων ασφάλειας και την απουσία συλλήψεων σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Κικίλιας: Μαζέψτε τους

Για μια «χούφτα ανθρώπων» που «ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, αφού είπε πως έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος: Απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη».

Μαυρωτάς: Έως πότε το «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε – όπου γουστάρουμε» του Ρουβίκωνα θα γίνεται ανεκτό;

Ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή:

«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι «μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…». Και το θέμα είναι έως πότε…».

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει τον έλεγχο στη δημόσια τάξη και ασφάλεια», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας επίσης τα ακόλουθα: «Από τη μια ο Ρουβίκωνας με τις επιθέσεις, από την άλλη ο Κουφοντίνας με τις άδειές του και οι ληστείες που κάνουν εγκληματικά στοιχεία επωφελούμενοι το νόμο Παρασκευόπουλου, έχει δημιουργήσει μια αφόρητη ατμόσφαιρα».

Συνεχίζοντας η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πατώντας ένα κουμπί να τα λύσει όλα, όμως, το κράτος θέλει εκ βάθρων αναδιοργάνωση και ξεκίνημα από μηδενική βάση».