Ο Βενσάν Κομπανί ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σϊτι μετά από 11 χρόνια παρουσίας, όμως λίγη ώρα αργότερα η Άντερλεχτ ανακοίνωσε την απόκτηση του.

Ο Βέλγος στόπερ που πραγματοποίησε μια σπουδαία καριέρα με τη φανέλα των πολιτών επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε, στην Άντερλεχτ, αφήνοντας άπαντες άφωνους, αφού κανείς δεν περίμενε αυτή την κίνηση.

Ο 33χρονος αμυντικός άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άντερλεχτ, αγωνίστηκε από το 2003 ως το 2006 στην πρώτη ομάδα και έπειτα έφυγε για την πόλη του Μάντσεστερ και τη Σίτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βελγική ομάδα προανήγγειλε την επιστροφή του Κομπανί με ένα εντυπωσιακό βίντεο και με την φράση «Ο πρίγκιπας επιστρέφει», με τον 33χρονο να είναι πέρα από παίκτης και προπονητής στην Άντερλεχτ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Κάθε ιστορία έχει και τις μαύρες της σελίδες. Όταν ένα κάστρο διατρέχει κίνδυνο, χρειάζεσαι έναν πραγματικό πολεμιστή, με μωβ καρδιά, που υπερασπίζεται τον λαό του. Επιστρέφει σπίτι… Ο Πρίγκηπας είναι ξανά εδώ» αναφέρει το βίντεο της Άντερλεχτ για τη συνεργασία με τον Κομπανί.