Μετά τις βροχές των τελευταίων ημερών, έρχεται το καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, κύμα θερμότητας θα εισβάλει στη χώρα με το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο χάρτης βάφεται κόκκινος μέχρι και την Τρίτη, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Αναλυτικότερα, όπως γράφει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, η θερμή εισβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες (από το Σαββατοκύριακο ως και την Τρίτη) θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τη θερμοκρασία τα μεσημέρια να φτάνει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη, στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Τρίτη (21/05) στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.