«Βράζουν» στην ΑΕΚ με τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν υπάρξει κρυφά αλλαγές στους ρόλους των διαιτητών του τελικού κυπέλλου, με την Ένωση να θέτει ακόμα και θέμα ακυρότητας!  ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη στείλει επιστολή σε αυστηρότατο ύφος με τη μορφή τελεσιγράφου στον Μέλο Περέιρα, με κοινοποίηση σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Αυτό που ζητάει η ΑΕΚ είναι μέσα στις επόμενες 24 ώρες, από την παραλαβή της επιστολής, να απαντήσει επίσημα και γραπτώς για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, για το ακριβώς συνέβη και τελικά ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση του αγώνα του Σαββάτου και ποιος τελικά τη γνώριζε.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζεται προκαταβολικά η πλήρης απογοήτευση και η ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, όπως αναφέρονται στον σημερινό Τύπο. Επίσης, στην επιστολή η ΑΕΚ αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού –  αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ!

Συν τοις άλλοις στην επιστολή αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν… Επίσης η ΑΕΚ τονίζει πως επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγινε και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.

Επίσης στην ΠΑΕ υπάρχουν τεράστιες απορίες για τη σιγή ιχθύος μέχρι τώρα ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα για ένα θέμα που ξεπερνά κάθε όριο ηθικής.

Βεβαίως, οι «κιτρινόμαυροι» παρότι έχουν νομικά… πατήματα δεν έχουν καμία πρόθεση να καταθέσουν ένσταση για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλουν να διεκδικήσουν το Κύπελλο, αλλά να πάρουν απαντήσεις και αν υπάρχουν ευθύνες να επισύρουν ποινές.