Με μια αιχμηρή ανακοίνωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ave, Caesar, morituritesalutant» («Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν») το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σχολίασε την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΑΤ Καισαριανής. Όπως αναφέρεται «σήμερα, ο «στρατός» των  Εξαρχείων επελαύνει καθημερινά με κλιμακούμενες επιθέσεις, που καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Σήμερα από θαύμα επέζησε ο Συνάδελφος – φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής, μιας και δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να τον κάψουν Ζωντανό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΕΑΑ είναι δίπλα του από την πρώτη στιγμή της διακομιδής του στο 401  Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αύριο  όμως θα έχουμε την ίδια τύχη να καταφέρουμε να  σώσουμε τη ζωή μας;».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως: «Έγκαιρα και έγκυρα, προ μεγάλου χρονικού διαστήματος, στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α παρουσιάσαμε εμπεριστατωμένα τα σημάδια παράλυσης και αποσύνθεσης στην επιχειρησιακή επάρκεια του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κατάντημα αυτό δεν είναι άσχετο με την, επί έτη, πολιτικά σκοπούμενη υποβάθμιση το ρόλου και της δράσης των αστυνομικών, αλλά ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα  με τις πολιτικές «παραισθήσεις» της πολιτικής ηγεσίας  που παρουσιάζουν το κράτος του Εξαρχιστάν σε Μονμάρτη των Αθηνών».

Επιπλέον τονίζεται ότι «το κράτος και η Δικαιοσύνη εκβιάζονται ωμά, καταστρέφοντας, τραυματίζοντας και θέτοντας  σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με μια  Αστυνομία θεατή και θύμα, με μια αστυνομία που κάποιοι αδικούν την δύναμη την αξία και τον επαγγελματισμό της.» Τέλος εκφράζει τη συμπαράσταση του δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου «για την άνανδρη επίθεση εναντίον της, όπως και την ευχή μας  για ταχεία ανάρρωση του δοκιμαζόμενου Συναδέλφου,  δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να μας καθιστούν μελλοθάνατους  και η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο συνειδήσεις, αλλά πρέπει να επιφέρει και ποινικές συνέπειες!»