Οργισμένοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία από τη «γκάφα» της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας. Κι όταν λέμε γκάφα εννοούμε το… λεκτικό λάθος της πρώην βουλευτού η οποία μιλώντας σε εκπομπή του Alpha προχώρησε στην εξής εκπληκτική δήλωση: «Όταν μιλάμε για τα αγγλικά, ας αφήσουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν και πολύ καλά αγγλικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν μη τι άλλο, μπορεί να είναι άχρηστος σε όλα τα άλλα, ήξερε πολύ καλά τη λέξη που χρησιμοποιούσε».

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για το δώρο Χριστουγέννων που χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση να χτυπηθεί η Νέα Δημοκρατία.
Σε ομιλία του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας, ο Κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει: «Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με το δώρο των Χριστουγέννων επί της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».

«Επομένως», συνέχισε «εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο, το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα»…

Η κ. Πιπιλή προσπαθώντας να εξηγήσει τι εννοούσε έκανε τη γκάφα για την οποία στην Πειραιώς «βράζουν» μιας και τα troll του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν μια χαρά το βίντεο στα social media.