Διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου, η δίκη των εννέα κατηγορουμένων από την Κρήτη στην πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη, η οποία είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα, με την εξέταση μαρτύρων, των γονιών και των πρώην σπουδαστών στην Γαλακτοκομική Σχολή.

Σήμερα εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες όλοι πρώην σπουδαστές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Ο πρώην συγκάτοικος του άτυχου Βαγγέλη είπε πως ο 19χρονος ήταν ένα παιδί με πρόγραμμα και σειρά, ενώ διέψευσε όλα όσα λέγονται για χειροδικίες σε βάρος του.

Μία συμφοιτήτρια κατέθεσε πως ποτέ δεν αντελήφθη κάτι κακό σε βάρος του Βαγγέλη, ενώ ένας άλλος συμφοιτητής, είπε: «Είχα δει να τον κυνηγούν στον διάδρομο, να του ρίχνουν κρύο νερό. ‘Ακουσα πως του έριχναν σφαλιάρες και τον έκλειναν στην ντουλάπα».

Τραγικές φιγούρες στο ακροατήριο, ήταν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πολλές φορές ο χαροκαμένος πατέρας ζήτησε να ακουστεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση.

Στιγμές έντασης 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός Κρητικού, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Δεν λες την αλήθεια μαϊμού» είπε στον μάρτυρα ο κ. Γιακουμάκης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης ένταση επικράτησε στο δικαστήριο με την παρατήρηση του εισαγγελέα πως ο μάρτυρας που κατέθετε δεν θυμόταν τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της έδρας.

Η τοποθέτηση του εισαγγελέα είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων που του είπαν πως «έχει άδικο».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι μάρτυρες που καταθέτουν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τρίτης 7 Μαΐου δεν είπαν τίποτα καινούριο όσον αφορά την υπόθεση ενώ αρνήθηκαν πολλά από τα περιστατικά βίας κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.