Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει μελετήσει μερικούς από τους καλύτερους αθλητικούς χώρους στην Ευρώπη – από τον νεόχτιστο της Τότεναμ έως το Γ. Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού – καθώς αναζητά έμπνευση για τα φιλόδοξα σχέδια ανακατασκευής του City Ground.

Οι Reds στοχεύουν στη δημιουργία εγκαταστάσεων παγκόσμιας κλάσης στις όχθες του ποταμού Trent, για τους παίκτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και, κυρίως, τους οπαδούς τους, καθώς ξεκινούν ένα έργο που θα μπορούσε τελικά να περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών!

Ο Ντέιβιντ Κουκ επικεφαλής εμπορικής διαχείρισης της Φόρεστ ελπίζει ο σύλλογος να διαθέτει εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας τόσο αναφορικά με το στάδιο όσο και με την Ακαδημία Nigel Doughty Academy, ώστε η ομάδα να μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για σπουδαίους παίκτες στο μέλλον.

Επίσης όπως επισημαίνει άπαντες είναι εξαιρετικά επικεντρωμένοι στα «θέλω» των οπαδών της ομάδας, ώστε να τους προσφέρουν κάτι για το οποίο θα μπορούν να είναι υπερήφανοι, για πολλά χρόνια.

Και πιστεύει ότι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού σταδίου είναι να εξεταστούν μερικά από τα καλύτερα γήπεδα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νέου «παλατιού» των Σπερς στο Λονδίνο και του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν αναμφισβήτητα κάποιες πλήρως αναπτυγμένες εγκαταστάσεις εκεί έξω που μπορούμε να δούμε», δήλωσε ο Κουκ, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Φόρεστ έχει εξετάσει τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, που επίσης ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Αυτές οι ομάδες έχουν στοχεύσει στο… καλύτερο στην κατηγορία, σε εγκαταστάσεις ποιότητας Champions League. Είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε ανθρώπους στο σύλλογο που το έζησαν αυτό. Που συμμετείχαν στην ανάπτυξη αυτών των εγκαταστάσεων.Έτσι μπορέσαμε να λάβουμε τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες, που θα διαμορφώσουν κάποιες από τις αποφάσεις μας.

Οι δυνατότητες των παικτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα καλές εκεί.  Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο ράγκμπι και στο κρίκετ. Στόχος είναι το City Ground να μετατραπεί σε ένα χώρο χωρητικότητας 38.000 ατόμων.

Το στέλεχος της ομάδας του Νότιγχαμ επισημαίνει ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι να ενισχυθεί η εμπειρία του αγώνα από τους οπαδούς, ξεκινώντας από τον σημαντικότερο παράγοντα όλων – μια καθαρή εικόνα του αγωνιστικού χώρου. Αλλά οι φιλοδοξίες τους προχωρούν πολύ πέρα ​​από αυτό.

«Για τους παίκτες μας, ο στόχος είναι να έχουν εγκαταστάσεις επιπέδου Premier League, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν για να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα μπορούσε να είναι μόνο σε μικρό βαθμό, αλλά αν έχεις έναν παίκτη που έχει το δίλημμα να έρθει εδώ ή να μετακομίσει σε άλλο σύλλογο, οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να τον πείσουν να επιλέξει.

Αυτός είναι ο λόγος όπου βλέπετε πολλές επενδύσεις, στον χώρου των αποδυτηρίων και στο προπονητικό κέντρο. Ελπίζουμε ότι καθώς η λέσχη θα εξελίσσεται, η πίεση για την παροχή διευκολύνσεων στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης θα γίνει και μεγαλύτερη».

Η ομάδα ελπίζει επίσης να ενισχύσει την αγοραστική της δύναμη, βελτιώνοντας τα εισοδηματικά ρεύματα από τις συνεργασίες της. Και πάλι, ο στόχος είναι να παραδώσει τον καλύτερο χώρο στα Μίντλαντς, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο σύλλογος θα μπορεί να έχει σταθερά έσοδα από τους αγώνες, από την αναδημιουργία του γηπέδου.

«Από την άποψη των εσόδων, η προοπτική είναι τεράστια. Θα είναι κάτι σαν… game changer από την άποψη των εσόδων», δήλωσε ο Κουκ. «Η αυξημένη χωρητικότητα θα μας βοηθήσει να πουλήσουμε περισσότερα εισιτήρια και να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει ήδη. Φανταστείτε πόση θα μπορούσε να είναι η ζήτηση με τη σταθερή επιτυχία στον αγωνιστικό τομέα και ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα ανήκουμε στην Premier League.

Έχουμε κάνει έρευνα στο Νότιγχαμ και τα Μίντλαντς και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις που λείπουν. Γνωρίζουμε την κατάσταση με χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν πραγματικά μεγάλα γεγονότα. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τρόπους που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι στην περιοχή, το οποίο μπορεί να αρχίσει να προσελκύει events στο Νότιγχαμ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εδώ τώρα. Εάν μπορέσουμε να το αναπτύξουμε σωστά, θα μας προσφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων».