Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μέλη της ένοπλης οργάνωσης που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις ανήμερα το Καθολικό Πάσχα στη Σρι Λάνκα, πιθανόν να διαφεύγουν και να σχεδιάζουν περισσότερα χτυπήματα, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβης στη Σρι Λάνκα Αλάινα Τέπλιτς.

«Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική απειλή υφίσταται και πιθανόν να υπάρχουν ενεργά στοιχεία που σχεδιάζουν επιθέσεις. Ενεργά μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανήμερα το Πάσχα, πιθανόν να διαφεύγουν της σύλληψης», δήλωσε η Τέπλιτς στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν λόγους να πιστεύουν ότι η ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις δεν έχει πλήρως καταστεί ανενεργή.

«Θεωρούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός επιθέσεων», σημείωσε η Τέπλιτς.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των 253 νεκρών από τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε εκκλησίες και ξενοδοχεία υπάρχουν 42 ξένοι υπήκοοι: 11 από την Ινδία, 6 από τη Βρετανία, 4 από την Κίνα και 3 από τη Δανία. Δώδεκα ξένοι παραμένουν αγνοούνται, ενώ πιθανολογείται ότι οι σοροί τους βρίσκονται μεταξύ εκείνων που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 40 ξένους υπηκόους, μεταξύ των νεκρών.