Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα με την κίνηση των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σχεδόν από την Κόρινθο και ανά τμήματα μέχρι τη Νέα Πέραμο. Τα πιο δύσκολα σημεία όπου υπάρχει και μποτιλιάρισμα είναι στα διόδια του Ισθμού και μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους και από την Κακιά Σκάλα μέχρι τα Μέγαρα, πριν τη Ν. Πέραμο.

Νωρίτερα χιλιάδες οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν για ώρες όταν λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα, σημειώθηκε καραμπόλα 5 οχημάτων στο 60χλμ στο ύψος της Κινέττας, με συνέπεια να σχηματισθούν ουρές χιλιομέτρων.

Χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθούν τα οχήματα και να αποκατασταθεί στο σημείο η κίνηση των οχημάτων. Αυξημένη η κίνηση παρατηρείται και στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα σημείο όπου παρατηρούνται πιο χαμηλές ταχύτητες είναι κατά μήκος στη λίμνη Υλίκη, στο ύψος του Αυλώνα και στις Αφίδνες. Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας και των εταιρειών που διαχειρίζονται της εθνικές οδούς, Ολυμπία Οδός, και Νέα Οδός, η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα μέχρι τις 10.00 το βράδυ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εισόδους των εθνικών οδών. Μικρές καθυστερήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η επιστροφή των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα, τα οχήματα κινούνται με σχετικά υψηλές ταχύτητες στην Εγνατία Οδό, ενώ και στη Μουδανίων οι ταχύτητες είναι κανονικές.

Μικροκαθυστερήσεις παρουσιάζονται στα διόδια των Μαλγάρων, ωστόσο όποτε κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με το thestival.gr, σηκώνονται οι μπάρες για την ελεύθερη έλευση των οχημάτων, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.