Ο Ογκνιέν Βράνιες είναι τούτη τη στιγμή ό,τι πιο «hot» υπάρχει στην μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ, μετά και το ταξίδι του Νίκου Λυμπερόπουλου στο Βέλγιο και την συνάντηση με τον Φρανκ Αρνεσεν.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ποντάρουν άπαντες στις οφειλές που έχει η Αντερλεχτ στην Ενωση μετά το περσινό deal των 3,2 εκατ.ευρώ για την πώληση του Βόσνιου αμυντικού.

Η βελγική ομάδα έχει ήδη καταβάλει δύο δόσεις και έχει απομείνει ακόμη μία ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ. Και η «Ενωση» θα συζητήσει με τους Βέλγους για αυτό το ποσό, ενόψει της νέας συζήτησης με τους εκπροσώπους της Άντερλεχτ.

Όπως έγινε γνωστό πάντως η ΑΕΚ συζητά για δανεισμό του Βόσνιου κεντρικού στόπερ από την Άντερλεχτ για την επόμενη σεζόν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να καταβάλει όλο το ποσό του συμβολαίου του Βράνιες που ξεπερνά τα 800.000 ευρώ ετησίως.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται δύσκολες και επίπονες και η ΑΕΚ πρέπει να επιδείξει διαπραγματευτικές ικανότητες για να καταφέρει τον Βράνιες πίσω με τα οικονομικά δεδομένα και όρια που έχει θέσει ίδια. Δεν είναι εύκολο, μα δεν είναι και ακατόρθωτο. Και εκεί είναι ένα σημείο που θα κριθεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος αν τελικά καταφέρει να ξαναντύσει στα κιτρινόμαυρα τον αγαπημένο Βράνιες της Ορίτζιναλ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την περίπτωση του βόσνιου αμυντικού αναφέρθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία.  «Ο Βράνιες είναι ένα καταπληκτικός στόπερ και ένα πολύ καλό παιδί που έκανε κάποια λάθη. Κανένα πρόβλημα για μένα να συνεργαστούμε και πάλι αλλά την απόφαση θα την πάρει ο κ. Μελισσανίδης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισπανός τεχνικός.