Με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το θείο δράμα.

Σε πνεύμα κατάνυξης, από νωρίς το πρωί, χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν στους ναούς για την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ακολούθησε ο εσπερινός της Αποκαθήλωσης.

Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, ο Επιτάφιος είναι έτοιμος και στολισμένος.

Το βράδυ ακολουθεί ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η Περιφορά του Επιταφίου, εκτός του ναού.

Ο Επιτάφιος στη Μητρόπολη Αθηνών

Η Περιφορά του Επιτάφιου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ο Επιτάφιος της Μητρόπολης Πειραιά

Ο Επιτάφιος με τις 10.000 χάντρες στη Λάρισα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αγάπη και η θέληση ενώθηκαν, δημιουργώντας ένα μεγαλοπρεπή επιτάφιο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος, στην συνοικία του Αβέρωφ, στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο κύριος Δημήτρης Κοντοζήσης με την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς οι ιερείς και οι γυναίκες της ενορίας, ενώθηκαν για πολλοστή φορά καταθέτοντας αγάπη και μεράκι για να στολίσουν τον επιτάφιο της εκκλησίας, τοποθετώντας εξαιρετικές ποικιλίες ανθέων και πάνω από 100.000 χάντρες.

Το αποτέλεσμα αυτής της κοινωφελούς προσφοράς μοιάζει εκπληκτικό και πλήθος πιστών της πόλης, επισκέπτονται τον ναό για να προσκυνήσουν το θεάρεστο αυτό έργο.

Ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, και φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες.

Ναύπλιο

Άγιος Μηνάς Θεσσαλονίκης

Κέρκυρα

Άγιος Γεώργιος Κέρκυρας