Έξι στους δέκα Γάλλους θα ήθελαν να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι διαδηλώσεις αυξήθηκε στο 60%, από 56% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε ακόμη ότι το 68% των Γάλλων υπολογίζουν ότι οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» έχουν απομακρυνθεί από τα αρχικά κίνητρα του κινήματος.

Ένα σημαντικό ποσοστό, πάντως, το υπόλοιπο 40%, πιστεύει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 50%) είπε ότι στηρίζει ή «συμπαθεί» το κίνημα αυτό. Οι περισσότεροι «συμπαθούντες» προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη (ποσοστά 66% και 52% αντίστοιχα).

Το κίνημα βέβαια έχει χάσει αρκετούς υποστηρικτές από τους νέους 18-24 και 25-34 ετών, καθώς τα ποσοστά έγκρισης των «κίτρινων γιλέκων» έχουν πέσει κατά 12% και 11% αντίστοιχα σε αυτές τις ηλικίες.