Πριν από λίγες ημέρες, Ιωνικός και Εθνικός αναμετρήθηκαν με το τελικό σκορ να τραβάει τα βλέμματα όλης της αθλητικής και φίλαθλης κοινότητας για… όλους τους λάθος λόγους. Ο έμπειρος παίκτης του Εθνικού, Νίκος Μίχαλος, μίλησε στο Sport24 radio και κατήγγειλε δημόσια τα όσα έζησε, είδε και άκουσε τόσο αυτός όσο αι οι συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια ενός ματς-παρωδία όπως το χαρακτήρισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Μίχαλος:

«Η ιστορία είναι όπως την βλέπει ο καθένας. Το παιχνίδι από τις αρχές της εβδομάδας δεν είχε ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, στον αθλητισμό έχει μπει το κομμάτι του στοιχήματος και του πονταρίσματος. Αυτό ήταν το μόνο ενδιαφέρον του κόσμου.

Εμείς πήγαμε να παίξουμε κανονικά. Για μένα είναι λάθος του Εθνικού που κατεβαίνει σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει καν δεκάδα και δεν έχει κανέναν μηδενισμό φέτος, οπότε αν δεν κατέβαινε δεν θα είχε κυρώσεις. Να ξεκαθαρίσω κάτι: Τα παιδιά του Ιωνικού και ο Νίκος Βετούλας κάνανε αυτό που τους είπαν να κάνουν. Να παίξουν μέχρι τέλους.

Το παιχνίδι ξεκινάει με πολλή χαλαρή άμυνα, ειδικά από τον Ιωνικό που και εμείς βάζαμε εύκολα καλάθι. Από εκεί και πέρα λέω εντάξει, χαλαρές άμυνες, μπορεί να κάνω και λάθος. Σε εμένα βέβαια υπήρχαν πάντα δύο παίκτες πάνω μου. Ήταν ένα παιχνίδι… ψιλοπαρωδία, ακόμα και για τον κόσμο. Σαν All Star Game. Κάποια στιγμή λοιπόν ξεφεύγει η κατάσταση και βλέπω ότι γινόντουσαν πάρα πολλά φάουλ».

Για την ανακοίνωση του Εθνικού: «Το Fair play δεν υπάρχει. Αν ο Ιωνικός είχε 5 έφηβους, θα έλεγα ότι ήταν λάθος. Τι fair play να κάνει. Για το στοίχημα που συζητάμε, όταν σε κάποια κανάλια συζητάνε ότι ο Πανιώνιος είχε 5.65 απόδοση και κέρδισε και έκλεισε τα στόματα, μην συζητήσουμε γιατί ο 18χρονος παίζει και μπάσκετ και μαζί στοίχημα».

Για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στον Ιωνικό: «Εμείς μπήκαμε στα αποδυτήρια, υπάρχει συζήτηση να σταματήσει η ομάδα να παίξει και ξαφνικά αρχίζουν και βαράνε πόρτες, να πετάνε μπάλες, ένα χαμός. Ένα πράγμα που θα γινόταν αν παίζανε οι δύο ομάδες για την πρώτη θέση. Δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει αυτό και να λέει η αντίπαλη ομάδα «που πάτε». Εκεί τρελάθηκα. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω αυτό.

Όλο είναι λάθος. Όταν εγώ βλέπω, πόρτες, χαμό, τσακωμό, αστυνομία, φουσκωτούς στα αποδυτήρια – που ρώτησαν αν θέλουμε βοήθεια για να φύγουμε – μία κατάσταση που δεν άρμοζε στο 102-57. Δεν είχε λογική αυτό».

Τέλος για όσα του είπε ένας διαιτητής, ο Μίχαλος ανέφερε: «Εγώ είχα μία τεχνική ποινή στο ημίχρονο. Όταν μου λέει ένας από τους διαιτητές – και αν θέλει να βγει να το διαψεύσει – «μη βγεις στο δεύτερο ημίχρονο γιατί θα σου δώσω τεχνική ποινή και δεν το θέλω» τι να πω.

Στην πρώτη φάση κάθε λεπτού, είχαμε φάουλ κάτω από το καλάθι και πηγαίναμε για βολές. Εγώ δεν το βλέπω λογικό. Μην κρυβόμαστε από το δάκτυλό μας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο Φασούλας μου έλεγε ‘μην φτάσεις 35, 40 και λες ότι παλιά έλεγες τα πράγματα διαφορετικά’ και δεν το έχω κάνει ποτέ. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να ζω αυτά τα πράγματα. Προτιμώ να χάσω 50 πόντους, μία χαρά. Δεν έχω – ειδικά με τον Βετούλα και τα παιδιά – τίποτα. Η ομάδα έχει και διοίκηση».