Κλειστές είναι από χτες οι πύλες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όλων των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, δηλαδή των γραμμών 1, 2 και 3 της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Τελευταίες έκλεισαν τη Δευτέρα το πρωί οι πύλες του σταθμού «Βικτώρια», γεγονός που σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) είχε ως άμεσο αποτέλεσμα οι επικυρώσεις των εισιτηρίων στο συγκεκριμένο σταθμό να αυξηθούν κατά περίπου 10.000, σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα (Δευτέρα 8 Απριλίου)!

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οπότε ξεκίνησε το εντατικό κλείσιμο των πυλών του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οι επικυρώσεις εισιτηρίων και συνεπακόλουθα τα έσοδα του ομίλου Οργανισμού, εμφανίζουν ανοδική πορεία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο 19,4% και τον Φεβρουάριο στο 22%.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, ο ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα υλοποιήσει περαιτέρω βελτιωτικές ενέργειες, με στόχο τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής.

Για παράδειγμα, μετά την μείωση του χρόνου έκδοσης των εισιτηρίων στα αυτόματα μηχανήματα, το επόμενο βήμα είναι η ανανέωση του «μενού» των μηχανημάτων, με στόχο να καταστούν πιο εύχρηστα για το επιβατικό κοινό.