Έζησε τον εφιάλτη, καθώς βρέθηκε στα καλά καθούμενα κρατούμενη σε ένα κράτος, του οποίου οι φυλακές και το ποινικό σύστημα είναι πολύ σκληρό. Ο λόγος για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία πιάστηκε στο Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη στις αποσκευές της και προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Κίνας.

Η νεαρή Ελληνίδα μίλησε για τα όσα εφιαλτικά έζησε από τον Νοέμβριο του 2017 όταν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μέχρι και τη στιγμή της αποφυλάκισής της. Όπως είπε στον Alpha την παγίδευσε στην Αιθιοπία ένας «αδερφικός», όπως τον χαρακτήρισε, φίλος της από τη Ρουμανία.

«Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Για τα όσα βίωσε τόνισε: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: «Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω; Και με βρίζανε»».

Για τη λυτρωτική στιγμή της αθώωσης επεσήμανε: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το «not guilty» καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!»

«Με παγίδευσε με ναρκωτικά»

Αποκαλύπτει πως την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο «φίλος» της από την Ρουμανία όταν της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: Μου είπε: «Ορίστε η τσάντα είναι εδώ».

Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του.

Η υπερασπιστική γραμμή για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Ο συνήγορος, Σάκης Κεχαγιόγλου είπε για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της. Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάματα, συγχυσμένη, και της είπα παίζοντας το ρόλο του διαβόλου, ότι “μπορεί να έβαλες τα κλάματα επειδή σε έπιασαν”, αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε».

«Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, κάποιον ανταποκριτή, δεν είχε τέτοιο θέμα η Ειρήνη. Είπε ότι πήγε να κάνει μια φωτογράφιση και φαινόταν αληθοφανές»

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου αυτά ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατά ποσό είναι βαποράκι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικά με κόκκινη φούστα ψηλές δερμάτινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί δεν θέλει να τραβήξει προσοχή».

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε συλληφθεί στις 13 Νοεμβρίου του 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για μεταφορά 2,6 κιλών κοκαΐνης. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας Γολγοθάς, που τελείωσε στις 13 Μαρτίου όταν το δικαστήριο την αθώωσε ομόφωνα και άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Το 21χρονο έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδευόμενη από τους γονείς της και τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Το μοντέλο ζει πλέον στην πατρίδα της, τη Μυτιλήνη και προσπαθεί να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη και να φτιάξει από την αρχή τη ζωή της.