«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και τόνισε: «θα τους αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο, η αλήθεια είναι μία και έχει δική της αυτοτέλεια και δυναμική».

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μετά τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή, ο  βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπεράταξης ανέφερε πως ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή, εντός ή εκτός υπουργείου, πλην μιας φοράς, τέλη Μαρτίου του 2012, ένα μήνα πριν φύγει από το υπουργείο Υγείας, με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών.

Η συνάντηση αυτή, σημείωσε, είχε τη διάρκεια που έχει μία χειραψία. «Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis», είπε και υπογράμμισε ότι δεν βρέθηκαν χρήματα.  «Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα», τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε εκ νέου λόγο για «κουκουλοφόρους» και επανέλαβε ότι «με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail.

«Ντροπή τους, θα δώσουν λόγο για όλα αυτά, δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω», είπε.