Βανδαλισμούς στον Λόφο Φιλοπάππου-Πνύκα προκάλεσε ομάδα πολιτών το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Τα άτομα «που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα – Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν», καταγγέλλει η ΠΕΥΦΑ.

Μετά την άρνηση του φύλακα, οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορά στη μπάρα, η οποία, σύμφωνα με την ΠΕΥΦΑ, πρέπει να αντικατασταθεί. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα δύο κοντέινερ στην Πνύκα, τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό. «Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο Χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και μετά και στο φυλάκιο, κατόπιν αποχώρησαν»,σημειώνουν οι εκπρόσωποι των αρχαιοφυλάκων.

Κάλεσαν δε το υπουργείου Πολιτισμού, τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και την αστυνομία να πράξουν τα δέοντα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η Ένωση και καταλήγει: «Εκτιμούμε ότι σιγά – σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο «κράτος» και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από