Δύο βαθμοί χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από το να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή και ο δικέφαλος του Βορρά θα έχει την ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με την Λάρισα. Αν τα καταφέρει, τότε στο ματς με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα θα γίνει η φιέστα σύμφωνα με το πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κέρδισε με πολύ άγχος την Λαμία με 3-0, που την αδικεί το τελικό σκορ με τα τέρματα των Ενρίκε (34′), Σάκχοφ (78′) και Μπίσεσβαρ (83′).

Μάλιστα στο 58′ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Βιερίνια να σταματάει τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Ασούμπρε. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα.

Μετά από σέντρα του Αντέτζο από δεξιά, ο Μπαράλες νίκησε στον αέρα τον Βαρέλα αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εκεί που έπρεπε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η ομάδα της Φθιώτιδας που είχε περισσότερο την προσοχή της στην αμυντική της λειτουργία όποτε τις δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην κόντρα με τον Ασούμπρε που δύσκολα οι αμυντικοί του Δικεφάλου μπορούσαν να ανακόψουν .

Οι γηπεδούχοι όσο δεν έβαζαν στο ματς τους χαφ του δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο να μεταφέρει τη μπάλα στα καρέ του Σαράνοφ. Όσες φορές κι αν το έκανε ήταν κυρίως από στημένη μπάλα. Όπως στη φάση του 13ου λεπτού με μετά από εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Σαράνοφ, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπεσε και μπλόκαρε.

Μια παρόμοια φάση είχαμε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαράλες πήρε την πρώτη κεφαλιά και τροφοδότησε άθελά του τον Βαρέλα ο οποίος ολομόναχος αστόχησε από κοντά με δεύτερη κεφαλιά. Η Λαμία στο αμέσως επόμενο λεπτό είχε ένα σουτ του Ασούμπρε με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστία του Πασχαλάκη.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Λαμίας. Στο τελευταίο τέταρτο είχαμε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, γκολ, αλλά και έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά και μεταξύ των παικτών. Στο 34′ οι Ασπρόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον Ενρίκε, όμως αυτό το γκολ λίγο ήθελε να φέρει σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ του Ενρίκε

Η μπάλα παιζόταν στο χώρο του κέντρου με τον Μπαράλες να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο και τους συμπαίκτες του να ζητούν η μπάλα να βγει εκτός για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν τη φάση με τον Μάτος απέναντι σε οργανωμένη άμυνα να βρίσκει τον Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ασίγκμπα έστρωσε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και με έναν κεραυνό έστειλε τη μπάλα στη κλειστεί γωνία του Σαράνοφ κάνοντας το 1-0.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Μάτος και 4ο διαιτητή

Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας έστρεψαν στον Τάση, αλλά και στον Μάτος για να διαμαρτυρηθούν και λίγο ήθελε να ανάψουν τα αίματα. Στη συνέχεια είχαμε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να δείχνουν ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Στο 43′ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σαράνοφ ήταν εκεί για να κόψει το διαγώνιο σουτ του Άκπομ.

Από μια κλασική ευκαιρία

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Πριν συμπληρωθεί μιας ώρας παιχνιδιού είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες, από μία κάθε ομάδα. Στο 55′ Μπίσεσβαρ και Ενρίκε έπαιξαν γρήγορα ο τελευταίος έδωσε στον Σάκχοφ που βγήκε απέναντι από τον Σαράνοφ με τον τερματοφύλακα της Λαμία να τον νικά. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπερτόλιο έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Αντέτζο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ασούμπρε τη δεύτερη όμως ο Βιεϊρίνια έδιωξε πάνω στη γραμμή σώζοντας τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση.

Πρώτο γκολ του Σάκχοφ στο πρωτάθλημα

Έπρεπε να περάσουν είκοσι λεπτά για να δούμε μια ευκαιρία στις δύο εστίες. Μόνο που αυτή η φάση κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοφ με τους Θεσσαλονικείς να πετυχαίνουν δεύτερο γκολ. Στο 78′ μετά από υπέροχο συνδυασμό από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σάκχοφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπίσεσβαρ και 3-0

Πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μπίσεσβαρ. Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Ουκρανό να είναι ο δημιουργός και τον Ολλανδό εκτελεστή.

Ο Σάκχοφ τροφοδότησε τον Μπίσεσβαρ, αυτός χόρεψε τον Ασίγκμπα και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Ενρίκε (73′ Μίσιτς), Πέλκας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64′ Σφιντέρσκι).

Λαμία: Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (63′ Μπάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74′ Τσούκαλος)