Και οριστικά πλέον έδωσαν τα χέρια ο Αλέξης Τσίπρας με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός δέχτηκε και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Τζουμάκα αλλά και τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να πει «ναι» στην εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεργασία προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, με τη ΔΗΜΑΡ να μετρά ήδη τις πρώτες της απώλειες.

Ωστόσο η είδηση των παραιτήσεων δε χάλασε το θερμό κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων, που ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα ακούγονταν περί συνεργασίας, ειδικά μετά τη θετική ψήφο Θεοχαρόπουλου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και οι δύο πλευρές άλλωστε υπογράμμισαν τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μιας ιστορικής συμφωνίας, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία βάζει τέλος στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, προάγει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια».

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία», έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας και μια φωτογραφία στην οποία χαμογελαστός δίνει τα χέρια με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία», είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας για τις συναντήσεις του ε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα, καθώς επίσης και με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Πρόκειται για ακόμα ένα πρόσωπο από το «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ το οποίο εισχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτησή του στο Facebook, μάλιστα, ο κ. Τζουμάκας τονίζει πως συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά».

Δήλωση Στέφανου Τζουμάκα για συνάντηση με Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Αλέξη…

Δημοσιεύτηκε από Stefanos Tzoumakas στις Σάββατο, 6 Απριλίου 2019