Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και λίγο αργότερα η ΑΕΚ, με το ίδιο σκορ, επιβλήθηκε της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Ως εκ τούτου και οι δύο Δικέφαλοι έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (προηγούνται οι ρεβάνς της 24ης Απριλίου σε Τρίπολη και Λαμία αντίστοιχα).

Εάν οι δύο ομάδες πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης επιβεβαιώνοντας τον άτυπο τίτλο του φαβορί και δώσουν ραντεβού για τρίτη σερί χρονιά, τότε θα έχουμε ένα ιστορικό γεγονός για τα δεδομένα του θεσμού.

Στο παρελθόν μόλις δύο φορές το ίδιο ζευγάρι μονομάχησε για το τρόπαιο σε ισάριθμες χρονιές.

Η πρώτη ήταν το μακρινό 1958 και το 1959, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Δόξας Δράμας με 5-1 και 2-1 αντίστοιχα.

Και η δεύτερη το 1994 και το 1995 όταν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές. Συγκεκριμένα οι Πράσινοι επικράτησαν με 4-2 της Ένωσης στα πέναλτι την πρώτη χρονιά και με 1-0 την επόμενη.

Θυμίζουμε ότι οι δύο Δικέφαλοι διεκδίκησαν το τρόπαιο το 2017, το 2018 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί και τις δύο φορές και ετοιμάζονται να το κάνουν και πάλι, φέτος, εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια των Αστέρα Τρίπολης και Λαμία.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι για τους Κιτρινόμαυρους (εφόσον προκριθούν) θα είναι ο τέταρτος διαδοχικός τελικός, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα, παρά μόνο η… ΑΕΚ από το 1994 ως το 1997, έχοντας δύο κατακτήσεις.