Μεγάλη μάχη με τις φλόγες  δίνουν από το απόγευμα στην περιοχή της Στροφυλιάς στη δυτική Αχαΐα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με την συνδρομή κι εναέριων μέσων, προκειμένου να διασώσουν το σπάνιο προστατευόμενο δάσος, που βρίσκεται εκεί.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι το δάσος αποτελείται κυρίως από πεύκα. Ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία στην Πυροσβεστική ότι η φωτιά θα τεθεί σε έλεγχο με σύμμαχο τον καιρό, καθώς οι άνεμοι είναι ασθενείς 4-5 μποφόρ.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 1 super puma και 2 καναντέρ 415, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας. Προς την περιοχή κατευθύνονται και άλλα 8 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις όταν λόγω βραδιού θα αναγκαστούν να σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα Καναντέρ που είχε κληθεί από την Ελευσίνα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω άπρακτο, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και δεν έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση όλων των αεροσκαφών. Έτσι δόθηκε εντολή να μεταβούν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

«Σπάνιο οικοσύστημα»

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις ενέργειες στο πύρινο μέτωπο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή.»

Παράλληλα, συμπλήρωσε «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.»