Λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά δίνει ο δήμος με την πρωτοβουλία του να παραχωρήσει οικόπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν μόνιμα και αποτελεσματικά οι στεγαστικές ανάγκες με την ανέγερση νέου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης συνυπέγραψε χθες πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του δημοτικού χώρου με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Νίκο Καρδούλια και τον υποδιευθυντή Θοδωρή Γιατρά.

Η παραχώρηση της χρήσης είναι εικοσαετούς διάρκειας και αφορά σε δημοτικό χώρο εφαπτόμενο με το ήδη υπάρχον σχολικό κτίριο του Μουσικού Σχολείου, επί της οδού Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι το πρωτόκολλο παραχώρησης είναι 20ετούς διάρκειας, ενώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και ενδεχομένως με τη συνδρομή του Δήμου μπορούν να οικοδομηθούν σε πρώτη φάση 200 τ.μ., στο όμορο οικόπεδο δίπλα στο Μουσικό Σχολείο. Επιπλέον επεσήμανε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη να χτιστούν επιπλέον 200 – 250 τ.μ., προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του σχολείου.

Υπογράμμισε ότι το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, είναι ένα σημαντικό σχολείο, το οποίο ήθελε να βοηθήσει ο Δήμος, βρίσκοντας νέο χώρο για να στεγαστεί.

Τέλος, δήλωσε πως από την αρχή, η εξεύρεση λύσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση και δήλωσε ικανοποιημένος που ο Δήμος Πειραιά κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επέκταση των στεγαστικών αναγκών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

O Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, δήλωσε:

«Με την εν λόγω παραχώρηση δρομολογούμε τη λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα, σε μια ακόμα ανάγκη, σε ένα ακόμα αίτημα, αυτή τη φορά του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για την αναγκαία επέκταση των κτηριακών του εγκαταστάσεων. Στο χώρο που παραχωρούμε μπορεί πλέον να ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου, όμορου με το υφιστάμενο, σχολικού κτηρίου συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. περίπου, που θα καλύψει τις ανάγκες των δραστηριοτήτων του Μουσικού Σχολείου.

Με δεδομένη την πεποίθησή μας για την ανάγκη διεύρυνσης της μουσικής παιδείας μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση, στηρίζουμε το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας, που είναι το μοναδικό στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά και κάθε σχετική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».