Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο εκλεκτός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) που εξελέγη επικεφαλής του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Κωνσταντινούπολης, νικώντας τον εκλεκτό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τέως πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας τη επικράτηση του ΑΚΡ στην υπόλοιπη χώρα να μοιάζει ασήμαντη έως γκρίζα. Ένας πολιτικός που έστω και αν στην Ελλάδα ήταν άγνωστος μέχρι σήμερα, η Κωνσταντινούπολη τον γνώριζε πάρα πολύ καλά.

Ο Ε. Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα όπου και τελείωσε το λύκειο. Στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, τομέας στον οποίο πήρε και μεταπτυχιακό.

Έγινε μέλος του CHP το 2008 και εξελέγη δήμαρχος στο Beylikdüzü, που υπάγεται στη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης το 2014. Το 2019 επελέγη να διεκδικήσει για πρώτη φορά το θώκο του επικεφαλής της μητρόπολης και τα κατάφερε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκαλώντας πανικό στο Ρ. Ερντογάν και τις τάξεις του ΑΚΡ, που ισχυρίζονται ότι υπήρξε σειρά παρατυπιών στη διαδικασία προαναγγέλλοντας ακόμα και  προσφυγή εναντίον του αποτελέσματος, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η οποία έχει σταματήσει στο 99%, με τον Ιμάμογλου να προηγείται με 48,78% έναντι 48,51% του Γιλντιρίμ.

Στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Τραπεζούντας, ενώ στη συνέχεια αναμείχθηκε με τη διοίκηση αρκετών αθλητικών ομίλων τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και του δήμου Beylikdüμ, ως σύμβουλος. Αντίστοιχα δραστηριοποιείται και μέσω πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στοιχεία τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να εισχωρεί στην κοινωνία και να δραστηριοποιείται ενεργά.

Είναι ένας νέος, άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει να χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο την επικοινωνία.

Παραδοσιακή κεμαλιστής, η σύζυγος του Ντιλέκ δεν φοράει μαντίλα, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας και ποζάρει στο πλευρό του, με τον ίδιο να δηλώνει τον απεριόριστο θαυμασμό του στο πρόσωπο της  

Στην προεκλογική του καμπάνια εστίασε στο αδύναμο σημείο του Ρ. ΕΡντογάν, την οικονομία, μιλώντας για την αύξηση κοινωνικών επιδομάτων, την ανάγκη για φθηνότερες μεταφορές, τις επενδύσεις και φιλοπεριβαλλοντικά σχέδια για τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, τα οποία έχουν εξαιρετικά μεγάλη απήχηση, στην μεγαλούπολη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων. Εάν σκεφτεί κανείς και το ότι η προσπάθεια Ερντογάν να καταστρέψει το πάρκο Γκεζί, ήταν η αιτία εξέγερσης που απείλησε ευθέως την εξουσία του μερικά χρόνια πριν, λαμβάνοντας στη συνέχεια πολιτικές διαστάσεις, μπορεί να καταλάβει την απήχηση που είχε η προεκλογική του εκστρατεία στον κόσμο, με το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ εναντίον του και την υποψηφιότητα Γιλντιρίμ να ευνοείται με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Την ίδια στιγμή κατάφερε να συσπειρώσει τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ρ. Ερντογάν και στην πολιτική του και να τα μετατρέψει σε δικό του πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρόσωπο της ημέρας, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από