Με τον Μακέντα να πετυχαίνει ένα γκολ… ζωγραφιά, τον Καμπετσή να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβρη και τον Χατζηθεοδωρίδη να είναι κορυφαίος του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός έκανε… περίπατο στη Ριζούπολη απέναντι στον καταδικασμένο Απόλλωνα, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 55′ λόγω αποβολής του Μπετινέλι.

Φλύαρος στο πρώτο ημίχρονο, ορεξάτιος και με πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, σημείωσε την πρώτη του νίκη μετά τις 16 Φεβρουαρίου. Ντεμπούτο για τον Αρμενάκα, που αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά, χάνοντας και μια μεγάλη ευκαιρία, πολλές δοκιμές έκανε ο Δώνης.

Δώρο του Αστρά και 0-1

Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη στο 19′, στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας Αστράς, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να σου αφήσει τίποτα να θυμάσαι. Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με 3-5-2 και με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Αποστολάκης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής), δεν είχε ρυθμό, ούτε φαντασία στο παιχνίδι του.

Ο Απόλλωνας, παίζοντας κι αυτός με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έβαλε δύναμη, δίνοντς αρκετά στημένα στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ από το φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έφερε την μπάλα με εσωτερικά φάλτσα μέσα στην περιοχή, οι Κουλιμπαλί και Κολοβέτσιος σηκώθηκαν για την κεφαλιά, μπερδεύοντας τον Αστρά, που είδε την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά του γωνία.

Η ομάδα του Δώνη, ωσόσο, εκτός απ’ το γκολ δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο ιδιαίτερο μεσοεπιθετικά, η ανάπτυξη ήταν αργή και οι ακραίοι μπακ χαφ δε βοήθησαν επιθετικά προκειμένου να απλώσουν το γήπεδο και να δημιουργηθούν οι χώροι για να ανοίξει η άμυνα του Απόλλωνα.

Γρήγορο γκολ, γρήγορη αποβολή και… τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι το πρώτο. Και κύλησε με διαφορετικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε περισσότερο ορεξάτος, πιο επιθετικός και εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες τελειώνοντας επί της ουσίας το ματς από το 49′. Λεπτό στο οποίο έκανε το 2-0 και πάλι από στημένη φάση.

Αυτή τη φορά ο Χατζηθεοδωρίδης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κουρμπέλης εντελώς μόνος του γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Καμπετσής σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0 σαν σε προπόνηση. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπετινέλι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη κρίθηκε οριστικά.

Αντέδρασε ο Απόλλωνας, «ζωγραφιά» από Μακέντα

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε ένα τετ α τετ που έσωσε ο Κότσαρης, βγαίνοντας πάρα πολύ από την εστία του, αλλά βρήκε το γκολ στο 73′ κι αυτός με στημένη φάση. Ο Βαφέας σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κότσαρης έκανε λάθος έξοδο και με κεφαλιά ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα έκανε το 1-2.

Πριν προλάβει, όμως, να… αγχωθεί η ομάδα του Δώνη, ήρθε μια αληθινή ποδοσφαιρική ζωγραφιά από τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός, που είχε να σκοράρει σε ροή αγώνα από τον Δεκέμβριο (είχε πετύχει ένα γκολ με πέναλτι απέναντι στη Λάρισα εντός 2019) έβαλε το γκολ της αγωνιστικής και ένα από τα ωραιότερα της χρονιάς στο 79′. Εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος και επέστρεψε σε εκείνον.

Μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αστρά. Ενα γκολ που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το ματς και σφράγισε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες έπειτα από 1,5 μήνα.

Απόλλων Σμύρνης: Αστράς, Ναδάλες, Στάθης, Γαρουφαλιάς (62′ Ελ Χέλβε), Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (81′ Ρόσι), Κοντοές (58′ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Αγρόδημος, Βάρκας.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Στάικος (85′ Χατζηγιοβάνης), Δώνης, Μακέντα, Χατζηθεοδωρίδης (76′ Αρμενάκας), Αποστολάκης, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Καμπετσής (83′ Εμμανουηλίδης).