Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το όμορφό του ταξίδι  στην Ελλάδα. Χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα εδώ και μία τριετία –και κάτι παραπάνω- η ομάδα μπάσκετ Γυναικών των Ερυθρόλευκων, πανηγύρισε την 7ηκατάκτηση τροπαίου της από τη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος!

Επί της Νίκης Λευκάδας, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 4 σερί Κύπελλα Ελλάδας, ισοφαρίζοντας στην κορυφή τις Εσπερίδες και πλέον αναζητά τον επόμενο τίτλο σε αυτόν τον θεσμό για να παραμείνει μόνη της στην πρώτη θέση των κατακτήσεων.

Παράλληλα η ομάδα του Πειραιά έχει 106 συνεχόμενες νίκες, κυνηγάει το ρεκόρ του Αθηναϊκού των 119 θετικών αποτελεσμάτων, γράφοντας τη δική της ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ. Μία αυτοκρατορία.. Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός και δεν υπήρχε καταλληλότερο άτομο, από την αρχηγό της ομάδας, Εβίνα Σταμάτη, από το να μιλήσει στο «10» για όσα βιώνουν οι Ερυθρόλευκες από την Κυριακή.

«Είναι το τέταρτο συνεχόμενο κύπελλο μου στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά κάθε ένα από αυτά έχει και τη δική του σημασία και είναι ξεχωριστό επειδή είναι και ένα παραπάνω τρόπαιο για το σύλλογο» ήταν η άμεση απάντηση της Εβίνας, όταν την ρωτήσαμε για την τέταρτη κούπα του Ολυμπιακού στον θεσμό του Κυπέλλου για να συνεχίσει.

«Είναι ευλογία για κάθε αθλητή να φοράει αυτήν την φανέλα, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και θέλουμε να κάνουμε, είναι να παίρνουμε τα τρόπαια. Κάτι που φαίνεται και από την πορεία μας αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Από εκεί και πέρα ήταν ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενες που το καταφέραμε και τώρα θα πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ».

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον τελικό τη Νίκη Λευκάδας, που ήταν ανταγωνιστική μέχρι τέλους, χωρίς όμως να μπορεί να αντιστρέψει την έκβαση της αναμέτρησης.

Η Σταμάτη δήλωσε για την ομάδα του Νίκου Δουβίτσα ότι: «Η Νίκη Λευκάδας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντί μας και η αλήθεια είναι ότι οι αντίπαλές μας ήταν πολύ διαβασμένες.

Παρότι μπήκαμε δυνατά και περάσαμε μπροστά στο σκορ, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν και το γύρισαν. Γνωρίζαμε ότι θα μας πιέσουν και θα είναι καλύτερες στον τελικό. Τη Νίκη Λευκάδας την έχουμε κερδίσει και στους δύο γύρους με μεγάλη διαφορά και γνωρίζαμε ότι το κύπελλο είναι μία διοργάνωση με διαφορετική ψυχολογία και νοοτροπία. Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια και ξέραμε ότι η Νίκη θα έπαιζε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και άξια βρέθηκε στον τελικό».

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει αναγκάσει όλους να τον χειροκροτούν και να του βγάζουν το… καπέλο. Συλλέκτης τίτλων, σε κάθε άθλημα που συμμετέχει. Όπως και στο μπάσκετ Γυναικών.

Με τον ισχυρό άντρα των Ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, αρωγό σε όλη την προσπάθεια των τμημάτων του συλλόγου του Πειραιά, τον πρόεδρο, Μιχάλη Κουντούρη, και τον Γιώργο Λεριώτη, χορηγό της ομάδας, η Εβίνα Σταμάτη νιώθει την απαραίτητη ασφάλεια και είναι ευγνώμων που βρίσκεται σε αυτήν την οικογένεια.

«Είναι από την αρχή κοντά μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως και οι Μιχάλης Κουντούρης και Γιώργος Λεριώτης. Νιώθουμε αυτήν την στήριξη και εγώ είμαι από την πρώτη στιγμή στην ομάδα από την πρώτη κι όλας μέρα και είναι πάντα δίπλα μας. Στις χαρές και στις λύπες, ευτυχώς όμως είναι περισσότερες οι χαρές.

Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δίνει πάρα πολύ δύναμη σε κάθε αθλητή να γνωρίζει ότι έχει ανθρώπους δίπλα του οι οποίοι τον στηρίζουν. Στον τελικό ήταν στο γήπεδο και ο κύριος Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος παρευρέθηκε στο γήπεδο για να σηκώσει μαζί μας την κούπα μαζί και με τον κύριο Λεριώτη. Γενικότερα μας δείχνουν την αγάπη τους και την στήριξη με κάθε τρόπο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό».

Είναι στον Ολυμπιακό εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει σηκώσει ήδη 7 κούπες. Υπάρχει πίεση; «Σίγουρα. Η αναγνωρισιμότητα είναι μεγαλύτερη και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία σχετική πίεση και οι πιο παλιές είμαστε πλέον πιο συνηθισμένες. Για τις περισσότερες όμως είναι κίνητρο όλο αυτό, είναι δώρο θεού να παίζεις σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και είναι όνειρο κάθε αθλητή».

Οσο για το πόσο έχει βοηθήσει το γυναικείο μπάσκετ η ύπαρξη ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός; «Βοηθάει και τα νεαρά κορίτσια να έρθουν πιο κοντά στο γυναικείο μπάσκετ η ύπαρξη του Ολυμπιακού» υποστήριξε η αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας και συνέχισε λέγοντας:

«Εξάλλου το βλέπουμε τόσα χρόνια που έχουμε πάρει αυτές τις 7 κούπες. Ήρθαν πάρα πολλά παιδιά να παρακολουθήσουν το Final 4 στην Κρήτη. Πιστεύω και ελπίζω να γίνουμε πρότυπα σαν παίκτριες και σαν σύλλογος για τα περισσότερα παιδιά που ήρθαν στο γήπεδο».

Μετά το ευρωπαϊκό ταξίδι στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός κατακτάει το Κύπελλο Ελλάδας. Ποιο είναι το ταβάνι για τις Ερυθρόλευκες; «Ηταν μία απίστευτη εμπειρία για όλους μας και άκρως πρωτόγνωρη εμπειρία. Πολύ κουραστική αλλά ευχάριστη που θα θέλαμε όλες να την ξαναζήσουμε.

Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Το να παίζεις απέναντι στις καλύτερες της Ευρώπης, με τις πιο γρήγορες και πιο έξυπνες και τις πιο ταλαντούχες. Είναι μία διαδικασία που μας βοήθησε πάρα πολύ. Το να μπορείς να τις συναγωνίζεσαι είναι κάτι το ξεχωριστό.

Στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν καλές ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για μας στους εαυτούς για να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα και ατομικά η καθεμία και ο σύλλογος για ότι μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζουμε να το ξαναζήσουμε με την ομάδα του Ολυμπιακού!

Τέλος για το αν έχει χορτάσει τίτλους αυτά τα τέσσερα χρόνια; Η Σταμάτη δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, τονίζοντας: «Δεν σταματάει ποτέ αυτό. Δεν θα δεις ποτέ αθλητή να λέει δεν θέλω άλλα τρόπαια. Οταν βρίσκεσαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και έχεις πάρει 7 συνεχόμενους τίτλους, πηγαίνεις κάθε χρόνο για τα κεκτημένα και δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να γεμίζεις την τροπαιοθήκη σου».