Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των Υποδομών παρουσιάζουν στο «Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος» ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για το πρόγραμμα, Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ανακοινώσει την απόφαση για κατασκευή ενός «εναλλακτικού αυτοκινητοδρόμου» που θα ενώσει την Ελευσίνα με την Υλίκη, θα είναι μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων και θα παρακάμπτει πλήρως την Αθήνα.

Χατζηδάκης: «Χρειάζονται γρήγορες και χειροπιαστές λύσεις»

«Οι υποδομές δεν είναι μόνο μεγάλα έργα. Είναι βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι επιτάχυνση της ανάπτυξης. Είναι νέες δουλειές. Ανάπτυξη και νέες δουλειές σε μια χώρα που σέρνεται 10 χρόνια στον βάλτο της κρίσης» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως το πρόγραμμα της ΝΔ αντιμετωπίζει τις υποδομές όχι ως μια αποκομμένη προσπάθεια, αλλά ως κεντρικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί και στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, στα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος, στις ενεργειακές συνδέσεις και στις ψηφιακές υποδομές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η χώρα δεν έχει αρκετά ώριμα έργα για το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε για την επόμενη μέρα. Σε αυτή τη λογική, όπως είπε, χρειάζονται καινούρια εργαλεία, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, σεβόμενοι τη διαφάνεια, όπως είναι οι προτάσεις καινοτομίας για νέα έργα, που θα κατατίθενται από ιδιωτικούς φορείς, να αξιολογούνται και, αν εγκρίνονται, στη δημοπράτησή τους, θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

«Η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί να καταδικάζεται στην ανεργία. Τα νέα παιδιά δεν μπορούν να εξορίζονται στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε μιζέρια. Χρειάζονται γρήγορες και χειροπιαστές λύσεις. Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης.