Διάβημα σε αυστηρό τόνο επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα για την παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, η ελληνική πλευρά δεν θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης, όπου βέβαια σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας, δεν έγινε ποτέ. Η Αθήνα τονίζει μάλιστα, ότι το εν λόγω περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων, ενώ δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Χθες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο ακριτικό νησί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς  ελιγμούς. Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας από το Αγαθονήσι.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, υποστήριξε πάντως ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός. «Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση στο Αιγαίο. Τα αεροσκάφη έκαναν το συνηθισμένο καθήκον τους» ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Anadolu.

Ένα βήμα παραπέρα το πήγε ο τουρκικός Τύπος σήμερα, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως πήγε σε… τουρκικό νησί.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sozcu ισχυρίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο είπε ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αλλά και πως πήγε σε τουρκικό νησί.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε… διπλά! «Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή».

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα».