«Μέσα από την σκληρή δουλειά και την ομοψυχία ο λαός μας έβγαινε πάντα πιο δυνατός» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Αγαθονήσι όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η ιστορία, τόνισε,  συνεχίζει να γράφεται και σήμερα. «Η Ελλάδα χτίζει ξανά την εθνική της αυτοπεποίθηση,  όχι με λεονταρισμούς και με κορώνες». Βγαίνουμε, σημείωσε, «από μία επώδυνη κρίση, μία κρίση που μας πλήγωσε αλλά δεν μας γονάτισε». Βγαίνουμε πιο δυνατοί είπε ενώ απευθυνόμενους στους κατοίκους του Αγαθονησίου, τόνισε ότι εσείς ξέρετε να παλεύετε . «Ύψιστο καθήκον και πατριωτισμός είναι να ενισχύσουμε τις δικές σας προσπάθειες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενους στους κατοίκους του Αγαθονησίου, αποκάλυψε ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.   «Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς  ελιγμούς. Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενίζνη τσάμπα.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να φτάσει κολυμπώντας» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο και την κυριαρχία μας».