Συγκλονίζουν οι νέοι από το Μάτι στην κριτική τους στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, η οποίες θα έχουν ως συνέπεια και μικρότερες ποινές για όσους κριθεί από τη Δικαιοσύνη ότι φέρουν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία.

Η Ομάδα Νέων από το Μάτι πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία στην παραλία, η οποία έγινε «τόπος μαρτυρίου» για πολλούς φίλους τους και συμπατριώτες τους,ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα κείμενο για με το ζήτημα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Στις 23 Ιουλίου του 2018, παραβιάστηκε ένα απο τα σημαντικότερα δικαιώματα του δυτικού κόσμου, αυτό της δημόσιας ασφάλειας.

Στις 5 Μαρτίου του 2019, δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Σύμφωνα με αυτό, οι υπεύθυνοι της τραγωδίας κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κατά συρροή ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Στις 6 Μαρτίου το 2019, δημοσιεύθηκε το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, το οποίο μέσα σε άλλα προτείνει την κατάργηση παλαιότερης διάταξης, του άρθρου 94,γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της ποινής σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή (από 10 έτη φυλάκισης σε 5 έτη).

Η Δημοκρατία πλέον κινδυνεύει από τους σωτήρες της.

Στις 23 Μαρτίου το 2019,εμεις είμαστε εδώ, καθισμένοι σε μέρος που βρέθηκαν νεκροί οι άνθρωποι μας, όχι μόνο για τους δικούς μας 100,αλλά για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.  Έχουμε το ανάστημα να υπερασπιστούμε την έννοια της Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε άλλο ένα μέγιστο δικαίωμα, αυτό της Δικαιοσύνης.

Ζητάμε να μην αλλάξει το επίμαχο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Ζητάμε οι υπαίτιοι της τραγωδίας να δικαστούν βάσει των ποινών που ίσχυαν την ημέρα που διέπραξαν τα εγκλήματά τους. Επιτρέψτε μας να μη χάσουμε την πίστη μας στη Δικαιοσύνη.

Δώστε μας την ελπίδα πως μπορούμε να ζήσουμε σε ένα παρόν που κανένας άνθρωπος, σε οποιαδήποτε γωνιά αυτής της χώρας, δε θα ξαναζήσει την εγκατάλειψη και την απελπισία που βιώσαμε εμείς.

Δώστε μας ένα παρόν που δεν προβοκάρει το μέλλον μας.

Δεν ξεχνώ,

Ομάδα Νέων Μάτι».