Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο φερόμενος ως εγκέφαλος και τρία μέλη του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε πρόσφατα η αστυνομία.

Από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους τέσσερις, ενώ οι υπόλοιποι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, o 48χρονος φωτογράφος, θεωρούμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, φέρεται κατά την απολογία του να αρνήθηκε πως εκβίαζε νεαρές γυναίκες ώστε να δέχονται ερωτικά ραντεβού με πληρωμή και να υποστήριξε πως όλες τους γνώριζαν απόλυτα ποια θα ήταν η εργασία τους. Όπως φέρεται να είπε ο 48χρονος: «Πριν ξεκινήσουν να εκδίδονται είχαν βγάλει σε μένα γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που είχα αναρτήσει σε site με τη ρητή συναίνεσή τους, χωρίς ίχνος παραπλάνησης ή εξαπάτησης όσον αφορά τη δραστηριότητά τους».

Φαίνεται επίσης να υποστήριξε πως «από την πρώτη στιγμή ο σκοπός της εργασίας τους ήταν ξεκάθαρος και στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως και σε αυτή της ανήλικης, κανένα από τα φερόμενα ως «θύματα» δεν απαντούσε άμεσα αν δέχεται ή όχι στον τομέα τόσο της (σσ γυμνής) φωτογράφισης όσο και στην πραγματοποίηση στη συνέχεια ερωτικών ραντεβού».

Στην υπόθεση εμπλέκονται 11 ακόμη άτομα που παραμένουν προς το παρόν ασύλληπτα.

Πώς έμπλεξε στο κύκλωμα η 17χρονη

Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει η 17χρονη μαθήτρια, η οποία περιγράφει πως μπλέχτηκε στα δίχτυα του κυκλώματος και πως την προσέγγισαν, αλλά και το πόσο εντυπωσιάστηκε από τον πλούσιο τρόπο ζωής που της παρουσίασε ένα από τα μέλη του κυκλώματος.

«Στα τέλη του 2018 ο (…) μου είπε ότι ο φίλος του θέλει να με δει για να μου προτείνει κάποια δουλειά. Υποψιάστηκα τι μπορεί να είναι. Πρόσθεσε ότι αν δεχόμουν την πρόταση του, θα κάναμε μια γυμνή φωτογράφιση και θα ανέβαζε τις φωτογραφίες μου, χωρίς να φαίνεται πρόσωπο ή άλλα χαρακτηριστικά του σώματος μου, όπως τατουάζ. Μου είπε ακόμη ότι θα μπορούσα να επιλέξω τις ώρες που θα εργάζομαι και θα είχα δικό μου οδηγό, ο οποίος θα με πήγαινε στα ερωτικά ραντεβού. Το κόστος του κάθε ραντεβού που θα πραγματοποιούσα, θα ανερχόταν στα 130 ευρώ, από τα οποία εγώ θα κρατούσα τα 60, ενώ τα υπόλοιπα 70 θα τα έδινα στον οδηγό. Μου είπε ακόμη ότι αν είχα πολλούς πελάτες θα ανέβαινε και η τιμή. Μετά από μία εβδομάδα δέχτηκα να αρχίσω τη δουλειά», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη.

«Περίπου 15 ημέρες αργότερα πήγα στο σπίτι των νοτίων προαστίων για φωτογράφιση. Εκεί είδα κι άλλες κοπέλες που εργάζονταν στο γραφείο. Το σπίτι ήταν πολύ εντυπωσιακό, είχε τζακούζι, τζάκι με φύλλα χρυσού, ακριβά έπιπλα και αντικείμενα. Φαινόταν πως ο συγκεκριμένος κάνει καλή ζωή. Θα ήθελα πολύ να μείνω εκεί. Στις αρχές του 2019, ανέβηκαν οι φωτογραφίες μου στην ιστοσελίδα και άρχισα να εργάζομαι ως συνοδός. Εργάστηκα Δευτέρα ως Παρασκευή κυρίως απογευματινές ώρες. Όλες οι κοπέλες στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Εγώ είχα το όνομα »Στέφι». Εργάστηκα συνολικά πέντε ημέρες κι έκανα περίπου τρία με τέσσερα ραντεβού την ημέρα» εξήγησε η 17χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 20χρονη φοιτήτρια μαιευτικής αποκάλυψε πως ένα από τα μέλη του κυκλώματος της ασκούσε πιέσεις για να εκδίδεται καθημερινά.

«Στις αρχές του 2019 ανακοινώσαμε στον (…) ότι δεχόμαστε να απασχοληθούμε ως εκδιδόμενες. Τις επόμενες ημέρες πήγαμε σε ένα σπίτι στα νότια προάστια. Γνωρίσαμε τον άνθρωπο που είχε το γραφείο, ο οποίος μας εξήγησε τις λεπτομέρειες της δουλειάς, λέγοντας μας ότι θα πρέπει να πραγματοποιούμε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής 140 ευρώ την ώρα. Από αυτά θα κρατούσαμε τα μισά εμείς και τα μισά το γραφείο. Στα ερωτικά ραντεβού τα οποία θα γίνονται σε σπίτια ή ξενοδοχεία, θα μας μετέφεραν οδηγοί, οι οποίοι απασχολούνται στο γραφείο.

»Λίγες ημέρες αργότερα πήγαμε ξανά στο ίδιο σπίτι, φωτογραφηθήκαμε γυμνές και οι φωτογραφίες μας στις οποίες δεν φαίνονταν τα πρόσωπα μας, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του γραφείου. Ακολούθως, μας ενημέρωναν οι τηλεφωνήτριες για τα ραντεβού και οι οδηγοί του γραφείου μας μετέφεραν στον τόπο συνάντησης με τον πελάτη. Έκανα καθημερινά περίπου τέσσερα ραντεβού», ανέφερε η 20χρονη.

«Το διάστημα που εργαζόμουν στο γραφείο, ο άνθρωπος που αρχικά μας είχε προσεγγίσει ήταν πολύ πιεστικός. Ακόμη κι όταν δεν ήθελα να εργαστώ ακόμη και για λόγους υγείας, εκείνος επέμενε και μου ασκούσε έντονη ψυχολογική πίεση. Με ανάγκαζε να δουλεύω σχεδόν καθημερινά. Μου έλεγε ότι αυτός πληρώνει για να με διαφημίζει στους πελάτες μέσω του διαδικτύου, ότι του χρωστάω μεγάλη χάρη που μου άνοιξε τα μάτια και ότι πρέπει να δουλεύω όσο το δυνατόν συχνότερα και να μην ψάχνω δικαιολογίες για να αποφεύγω τη δουλειά. Του έλεγα συνέχεια ότι αυτή η δουλειά δεν είναι η ζωή μου και προτεραιότητα μου παραμένει η σχολή μου», αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες η 20χρονη φοιτήτρια.

«Πέσαμε από τα σύννεφα»

Οι συγγενείς των κατηγορούμενων για το κύκλωμα, εκφράζουν έκπληξη για την δράση τους, ενώ ορισμένοι τους δικαιολογούν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Συγγενής κατηγορούμενου είπε στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ: «Πέσαμε από τα σύννεφα, εάν ισχύει αυτό, έτσι, αν ισχύει. Εγώ ήξερα ότι είναι υδραυλικός, ότι, εντάξει είχε σταματήσει από υδραυλικές εργασίες. Είχε σε κάποιο εργοστάσιο είχε μπει για δουλειά. Για τέτοια πράγματα δηλαδή… δεν πάει ποτέ το μυαλό μου ότι κάνει τέτοια πράγματα ο συγκεκριμένος. Στεναχωριέμαι, ό,τι και να λέμε στεναχωριέμαι. Τι να πω;»

Ο πατέρας ενός από τους κατηγορούμενους εξήγησε για την δράση του: «Ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Απλώς αυτός ήταν ο οδηγός. Του λέγανε και πήγαινε σε καμία αυτή και τελειώνει η υπόθεση. Δεν ήταν τίποτα το επιλήψιμο. Μία στο τόσο, να πούμε, για χαρτζιλίκι πήγαινε». Εάν γνώριζε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας ο πατέρας του κατηγορούμενου εξήγησε: «Ορισμένοι που ήταν φίλοι παιδικοί ας πούμε νταραβεριζόντουσαν. Κάνανε παρέες. Αυτά τίποτα άλλο».

Επίσης ανέφερε ότι έμπλεξε για οικονομικούς λόγους. «Θέμα οικονομικό. Χρωστάει στο ΤΕΒΕ, χρωστάει στην εφορία, χρωστάει, χρωστάει, σε όσους έλεγε και καλημέρα χρώσταγε κιόλας. Στην απελπισία του τι θα κάνει ο άλλος; Άστα σου λέω. Τώρα γι’ αυτό σου λέω, ρώτα τον πατέρα σου να σου πει ένας γονιός όταν μαθαίνει αυτά τα πράγματα τι παθαίνει» σημείωσε ο πατέρας του κατηγορούμενου.