Σε έναν ιδιαίτερης σημασίας χώρο για τον «Πειραιά Νικητή», στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με κατοίκους και φορείς της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας.

«O πολιτιστικός πολυχώρος «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δημοτική Αρχή.  Εδώ ανακοινώσαμε τον συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» πριν από πέντε χρόνια και αισθανόμαστε οικείο το περιβάλλον», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Αναστάσιος Πούλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην εισήγησή του μίλησε για το  έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4,5 χρόνια και κυρίως για τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Τόνισε πως γνώριζε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια περιοχή με αρκετά προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν  οι παρεμβάσεις από την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Μάλιστα, ο κ Μώραλης ανέφερε ότι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα, που υλοποιήθηκε στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα τον Ιανουάριο του 2015, ήταν η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Αναφέρθηκε επίσης,  στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου επί της οδού Αμοργού, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης με τη συνδρομή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Πρόσθεσε δε, ότι η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαδογιωργή, έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. «Έχουμε διασφαλίσει 4.800.000 ευρώ από την Ο.Χ.Ε. για την αξιοποίησή του και μετατρέπεται σε πάρκο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, παιδική βιβλιοθήκη, στήριξη στην άνεργη μητέρα, παιδική χαρά κ.ά. Θα είναι μια σημαντική παρέμβαση». Επεσήμανε επίσης,  ότι  κατασκευάστηκε μια νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αδριανού και Αγίου Φιλίππου, υπογραμμίζοντας πως ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς 13 επιπλέον παιδικές χαρές.

Ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε πως συνεχίζεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων περιμετρικά σχολικών συγκροτημάτων, πλατειών και παιδικών χαρών στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς επίσης και στην υλοποίηση προγράμματος ασφαλτοστρώσεων 18 δρόμων και στην τοποθέτηση νέων πινακίδων οδών σε δρόμους ενώ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ αναβαθμίστηκαν χώροι πρασίνου  στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Ο κ Μώραλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρέμβαση  της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς, όπου κατεδάφισε τρία εγκαταλελειμμένα ακίνητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των περιοίκων.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε ο επικεφαλής του «Πειραιά Νικητή» στη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στον Δήμο Πειραιά. «Ο Ολυμπιακός μάς έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο μεγάλος σύλλογος της πόλης μας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης  ήταν πρώτος σύμβουλος στην πόλη με ρεκόρ σταυρών στην πορεία του Δήμου.  Eίναι ιδιαίτερα τιμητικό να έχει ο Δήμος συμπαραστάτη το μεγάλο σωματείο της πόλης, με την μεγάλη οικονομική δυνατότητα, που έρχεται να συμβάλλει στην  πόλη και στη χώρα. Συμβάλλει  στην πόλη χωρίς να ζητάει τίποτα από την πόλη. Θεωρώ ότι είναι θετικό και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα και το πράττουν, να  βοηθήσουν την πόλη όπως εκείνοι νομίζουν, είτε με παρεμβάσεις- αναπλάσεις είτε στα σχολεία είτε σε δράσεις για το παιδί, για την τρίτη ηλικία».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο και ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη της πόλης με ορίζοντα 15ετίας. «Είχαμε ένα πρόγραμμα, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις, άλλες δρομολογήθηκαν και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δραστηριοποιήθηκε στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. «Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Δεν θέλω να πω φυσικά ότι είμαστε άριστοι,  ούτε προσωπικά εγώ ως Δήμαρχος ούτε η Δημοτική Αρχή, αλλά δουλεύουμε με σύστημα,  με πρόγραμμα, με εντιμότητα. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει μια δυναμική, είμαστε μια ομάδα που θέλω να πιστεύω ότι οι Πειραιώτες θα μάς ξαναεμπιστευτούν. Θα έχουμε μια καλύτερη τετραετία για την πόλη μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά, σημειώνοντας ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη με πολύ μεγάλα σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία πλέον έχει αρχίσει να αξιοποιεί.