Τον τρόμο έχουν σκορπίσει τρομακτικά memes και βίντεο που παραπέμπουν στη φιγούρα του Μάικλ Τζάκσον.

Εκμεταλλευόμενοι το επίμαχο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» και το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης που έφερε ξανά στο επίκεντρο τον βασιλιά της ποπ, μερικοί χρήστες του διαδικτύου έφεραν ξανά στη δημοσιότητα memes και βίντεο που δημιουργήθηκαν το 2009, όταν έφυγε από τη ζωή ο διάσημος τραγουδιστής.

Πρόκειται για φιγούρες με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά που απειλούν μικρά παιδιά πως θα εμφανιστούν στις τρεις τα ξημερώματα και θα τους επιτεθούν εάν δε τα βρουν να κοιμούνται.

Μετά από δεκάδες κλήσεις ανήσυχων γονέων που έσπευσαν να καταγγείλουν το επιθετικό κρούσμα όταν τα παιδιά τους έλαβαν τα απειλητικά μηνύματα, παρενέβη η αστυνομία της μεξικανικής πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

«Παρ΄ όλο που πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιον δαίμονα ή φάντασμα από το Ίντερνετ, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα υπερφυσικό σχετικά με την συγκεκριμένη φιγούρα. Παιδιά και έφηβοι μοιράζονται το meme επειδή είναι κάποιου είδους μόδα. Ωστόσο η εικόνα μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες, πανικό και αϋπνία στα ευεπηρέαστα άτομα», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Αρχών.