Ο διάσημος σεφ Μάριο Μπατάλι δήλωσε σήμερα ότι έκοψε κάθε δεσμό με τα εστιατόριά του στις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Μπατάλι πούλησε τις μετοχές του στα 16 εστιατόρια που είχε, μεταξύ αυτών τα Babbo και Del Posto στη Νέα Υόρκη, στους πρώην συνεργάτες του, την Τάνια Μπαστιάνιτς Μανουάλι και τον αδελφό της Τζο Μπαστιάνιτς, όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Κατέληξα σε μια συμφωνία με τον Τζο και δεν έχω πλέον κανένα μερίδιο στα εστιατόρια που δημιουργήσαμε μαζί. Του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον» τόνισε ο Μπατάλι σε μια ανακοίνωση που εστάλη από την εκπρόσωπό του Ρίσα Χέλερ.

Πουλάει επίσης το μερίδιό του στο Eataly, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Τον περασμένο χρόνο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του διάσημου μάγειρα, που κατηγορείται ότι νάρκωσε κι επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον μιας υπαλλήλου το 2005. Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητα από την εκπομπή του CBS «60 Minutes» που προβλήθηκε τον Μάιο του 2018.

Εκείνη την εποχή, ο Μπατάλι αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν και η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση τον Ιανουάριο χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Το χαρισματικό ταλέντο και το μαγειρικό στυλ του Μάριο Μπατάλι εκτόξευσαν την καριέρα του στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Διοικητικό στέλεχος εστιατορίων, πρωταγωνιστής τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής, συγγραφέας και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους σεφ. Έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στο Food Network το 1997 στην εκπομπή «Molto Mario», ενώ το 2011 βοήθησε στο να στηθεί η εκπομπή «The Chew» στο ABC.

Πριν από την εκπομπή 60 Minutes, το περιοδικό Eater New York είχε γράψει ότι τέσσερις γυναίκες, τις οποίες δεν κατονόμασε, κατήγγειλαν ότι ο σεφ τις είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο, ενώ συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο για τουλάχιστον 2 δεκαετίες. Τρεις από τις γυναίκες εργάζονταν για τον σεφ.

Μετά τις καταγγελίες, το ABC αποφάσισε να απολύσει τον Μπατάλι τον Δεκέμβριο από το σόου «The Chew». Το Food Network ακύρωσε επίσης τα σχέδιά του να ξεκινήσει εκ νέου την εκπομπή «Molto Mario».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο Μπατάλι είχε αποδεχθεί όσα του προσάπτουν, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί «ταιριάζουν με τον τρόπο που ενεργούσα». Είχε ζητήσει συγγνώμη κι είχε αποσυρθεί από την αλυσίδα εστιατορίων B&B Hospitality Group, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπαστιάνιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ